Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΙΒΕ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ "ΜΕ ΑΓΑΠΗ" ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ STAR CHANNEL

Με κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντάμε στην άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 να απολύσει δύο τεχνικούς από το παράρτημα Θεσσαλονίκης και άλλους δύο στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, κηρύσσουμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2010.
Εάν συνεχιστεί η αδιαλλαξία του σταθμού που επέδειξε και κατά την διάρκεια του διαλόγου που είχαμε μαζί της πριν αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις και δεν ανακαλέσει τις απολύσεις τότε θα κλιμακώσουμε με δεύτερη 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2010.
Εάν και πάλι επιμείνει στην μη ανάκληση των απολύσεων τότε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Ζητάμε τους Ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να μην παραχωρήσουν εικόνα από τα ρεπορτάζ που θα πραγματοποιήσουν κατά την διάρκεια της ΔΕΘ καλύπτοντας τις εκδηλώσεις της στο STAR CHANNEL και στον ΑΝΤ1. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να κηρύξουμε απεργίες και στον σταθμό που θα το κάνει αλλά και, αν η εικόνα που τυχόν παραχωρηθεί, προέρχεται από τηλεοπτικό συνεργείο που δεν διαθέτει τις υπό του νόμου προϋποθέσεις (άδειες άσκησης επαγγέλματος, ασφάλεια ΙΚΑ κλπ), να προχωρήσουμε σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, εισαγγελέα, ΣΔΟΕ κλπ).
Οι ίδιες αντιδράσεις θα υπάρξουν και στην περίπτωση που κάποιος τηλεοπτικούς σταθμός παραχωρήσει στο STAR και τον ΑΝΤ1 το προσωπικό του και το τεχνολογικό του εξοπλισμό για την πραγματοποίηση ζωντανών συνδέσεων. Επίσης ζητάμε
1. Από την ΠΟΣΠΕΡΤ να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες αν αυτά συμβούν από την δημόσια τηλεόραση και
2. Από του συναδέλφους μας που προσφέρουν ενοικιαζόμενη εργασία και εξοπλισμό να απορρίψουν κάθε πρόταση συνεργασίας από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.
Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων θα υπάρξει το ανάλογο προσωπικό ασφαλείας που θα συμφωνηθεί στον δημόσιο διάλογο στον όποιο έχουμε καλέσει την διοίκηση του ΑΝΤ1 στον ΟΜΕΔ.
Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, τα μέλη μας, τα μη μέλη μας, το ΕΚΘ, το ΠΑΜΕ, την ΕΣΗΕΜΘ, την ΕΠΗΕΘ. την ΕΤΕΡΜΘ και όλες τις συνδικαλιστικές και μη οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας, σε έμπρακτη συμπαράσταση και σε συγκέντρωση την Δευτέρα το πρωί και ώρα 07.00 έξω από τις εγκαταστάσεις του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΑΝΤ1, στο PORTO CENTER.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ


ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: