Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΤΥΡΙ ΜΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ LIDL

Τυρί με σαλμονέλα άγνωστης ποσότητας διατέθηκε σε χιλιάδες καταναλωτές από την πολυεθνική γερμανική αλυσίδα Lidl.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, η θυγατρική του κολοσσού των εκπτωτικών υπερμάρκετ «Lidl Hellas & ΣΙΑ ΟΕ» εισήγαγε στην αγορά τυρί επιμολυσμένο με σαλμονέλα και ο Φορέας καλεί τους πολίτες να μην καταναλώσουν το προϊόν.
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι διακινήθηκε τυρί μοτσαρέλα, στο οποίο ανιχνεύτηκε σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τυρί mozzarella light, που έχει παραχθεί από αγελαδινό γάλα από τη γερμανική εταιρεία «Goldsteig Kasereien Bayerwald GMBH» (αριθμός barcode EAN 8014921021237), με την εμπορική επωνυμία «LINESSA - Mozzarella light / Τυρί από γάλα χωρίς ωρίμανση - Φρέσκο τυρί μερικώς αποβουτυρωμένο σε άλμη».
Το προϊόν βρίσκεται σε συσκευασίες των 125 γραμμαρίων και έχει ημερομηνία λήξης 06.09.2010.
Η διακίνηση στην ελληνική αγορά υλοποιήθηκε από την εταιρεία «Lidl Hellas & ΣΙΑ ΟΕ», σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.
Ο Φορέας ζήτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Καλεί δε τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Σημειώνεται ότι από τον Φορέα δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το εύρος των ποσοτήτων που εισήγαγε η Lidl Hellas, αλλά και ούτε πότε έλαβε το σήμα από την ΕΕ. Η απουσία αυτών των βασικών στοιχείων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με τη σοβαρότητα ή όχι της υπόθεσης.
Σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία η οικονομική ύφεση έχει στρέψει όλο και περισσότερα νοικοκυριά στις εκπτωτικές φτηνές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι αρμόδιες αρχές ελέγχου των τροφίμων θα έπρεπε να εντείνουν τους ελέγχους τους.
Και όταν μάλιστα μεγάλες, πολυεθνικές επιχειρήσεις προχωρούν σε ανεξέλεγκτες, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή, εισαγωγές τροφίμων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epishs exoun sta rafia tous tyria(gouda)pou exoun piasei mouxla(k dn einai rokfor fysika)

Ανώνυμος είπε...

εμπαργκο στα LIDL, ε οχι ρε πουστη μου να παθει κατι οι οικογενεια μου, για τους κωλογερμανους.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΟΛΩΝΑ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ,ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΜΠΙ?ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΟ`Ι`ΟΝΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Η` ΑΛΙΩΜΕΝΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Ο ``ΚΟΛΩΝΑΣ`` ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΞΕΙ.ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΟΛΩΝΑ,ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΥΤΟ.