Κυριακή, Οκτωβρίου 03, 2010

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ Π.ΡΑΛΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ

Δύο χιλιάδες μετανάστες πήραν μέρος στην κινητοποίηση στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη. που οργάνωσε η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, την Παρασκευή 1 Οκτώβρη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μαζική υποβολή αίτησης των πλημμυροπαθών από το Πακιστάν για νομιμοποίηση και απόδοση ασύλου. Οι φορείς προχώρησαν στην κινητοποίηση για να ανοίξει εδώ και τώρα η διαδικασία καθώς η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι μέσα στο Σεπτέμβρη θα άνοιγαν επιτροπές για την εξέταση των αιτημάτων αιτούντων άσυλο ενώ σε συνάντηση στις 24 Αυγούστου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπρόσωποι του είχαν δηλώσει ότι θα απαντήσουν στο αίτημα για άμεση νομιμοποίηση των προσφύγων της καταστροφής του Πακιστάν. Το αίτημα έχει άλλωστε υποστηρίξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Η κινητοποίηση αυτή ήρθε μετά την πετυχημένη απεργία των μεταναστών εργατών από το Πακιστάν από τις 13-18 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα Λακωνίας και τη μαζική κατάθεση αιτήσεων στο Α.Τ. Λακωνίας.
Συνολικά 6.500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και συμπλήρωσαν τις αιτήσεις. Επιτροπή συναντήθηκε με τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών, με το αίτημα να ανοίξει η διαδικασία ασύλου στην Αθήνα. Δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι σε νέα συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη ότι θα έχει μια τελική απάντηση στο αίτημα.

Ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε: «Παίρνουμε μια πρωτοβουλία για να νομιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τους μετανάστες και ενορχηστρώνει μια επιχείρηση εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας με την στήριξη του νομάρχη Σγουρού και του τέως Συνηγόρου του Πολίτη Γ.Καμίνη και τα χειροκροτήματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Δεν αποδεχόμαστε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι της πολιτικής του μνημονίου ούτε των φασιστικών επιθέσεων όπως στον Άγιο Παντελεήμονα. Διεκδικούμε άσυλο και ξενώνες για τους πρόσφυγες και νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες. Είναι τραγικό να χάνουν την ζωή τους άστεγοι για ένα παγκάκι ύπνου έξω από το Πνευματικό Κέντρου Αθήνας και ο Δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης μαζί με το ΛΑΟΣ να προτείνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας αντί να ενισχυθεί η κοινωνική φροντίδα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Δεν θέλουμε ένα Δήμο-χωροφύλακα των πολιτικών του Μνημόνιου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θέλουμε την καταπολέμηση της φτώχειας και της δυστυχίας τον ντόπιων και των προσφύγων.»
«Πάμε για χαρτιά! Ασυλο στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν, νομιμοποίηση των μεταναστών! Παρασκευή 1 Οκτώβρη, στη Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Π.Ράλλη, 5μμ

Συντάχθηκε απο τον/την ΕΕΡΦΑ | 29 Σεπτέμβριος 2010



ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αθήνα 29 Σεπτέμβρη 2010

Στις 24 Αυγούστου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος με την στήριξη συνδικάτων, όπως του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, έθεσε το αίτημα της άμεσης χορήγησης αδειών παραμονής και ασύλου στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν. Κατόπιν, στη Σκάλα Λακωνίας με μια δυναμική απεργία των μεταναστών εργατών από το Πακιστάν από τις 13-18 Σεπτεμβρίου, άνοιξε η διαδικασία απόδοσης ασύλου με μαζική κατάθεση αιτήσεων στο Α.Τ. Λακωνίας. Είχε προηγηθεί ένα απαράδεκτο πογκρόμ με το πέταγμα στο δρόμο εκατοντάδων εργατών και το σφράγισμα σπιτιών από τους ιδιοκτήτες τους μετά τις εισαγγελικές επεμβάσεις και την καταδίκη «επιχειρηματία»- ιδιοκτήτη.
Παρά τις υποσχέσεις για εφαρμογή νέου καθεστώτος στην απόδοση ασύλου στη πράξη η διαδικασία είναι κλειστή και μάλιστα στην Αθήνα, τη πόλη όπου υποχρεώνονται να αναζητούν δυνατότητα αίτησης ασύλου χιλιάδες πλημμυροπαθείς από το Πακιστάν και άλλοι μετανάστες στις απάνθρωπες ουρές στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Π.Ράλλη.
Το περιβόητο νέο προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναζητά υπογραφές και έγκριση για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Είναι ώρα να αλλάξει κατεύθυνση η πολιτική που στοχοποιεί τους κατατρεγμένους από την φτώχεια, τους πολέμους και τις δικτατορίες, ξεκινώντας από την αυτονόητη απόδοση ασύλου και αδειών παραμονής στους πρόσφυγες της μεγάλης καταστροφής των πλημμυρών στο Πακιστάν.
Δεν θα γίνουμε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις αποτυχημένες πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τις επιθέσεις. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μια καλύτερη ζωή.
Έφτασε η ώρα να αποδειχτεί πόσο αληθινές ήταν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί νέα πολιτική. Εμείς μαζικά θα καταθέσουμε αιτήσεις για άδειες παραμονής και ασύλου στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Π.Ράλλη την Παρασκευή 1 Οκτώβρη. Χαιρόμαστε που παραλάβατε στη Σκάλα Λακωνίας εκατοντάδες αιτήσεις και περιμένουμε ότι θα ανοίξει η ίδια διαδικασία και στην Αθήνα.
Καλούμε τους μετανάστες να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις την Παρασκευή 1 Οκτώβρη και τις αρμόδιες αρχές να τις παραλάβουν και να ανοίξουν αμέσως τις επιτροπές ασύλου.

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 6932828964

www.antiracismfascism.org

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: