Κυριακή, Οκτωβρίου 03, 2010

ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΤΟΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια θανάτου γυναίκας 41 ετών, που ξεψύχησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ενώ έφερνε στη ζωή το τρίτο παιδί της. Οι γιατροί, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, έφεραν στον κόσμο το κοριτσάκι της, που χαίρει άκρας υγείας. Όταν η άτυχη γυναίκα εισήχθη στο Νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ήταν έγκυος 40 εβδομάδων και τεσσάρων ημερών, είχε δηλαδή ξεπεράσει την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού.
Δόθηκαν αμέσως οδηγίες να εισαχθεί στο χειρουργείο για να γεννήσει.

Ο Ανδρέας Πολυνείκης, πρώτος Ιατρικός Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι, ενώ όλα έβαιναν ομαλά, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και παρουσίασε σπασμούς. Γυναικολόγος μαζί με αναισθησιολόγο τη διασωλήνωσαν και διενήργησαν καισαρική τομή, σώζοντας το βρέφος που διέτρεξε μεγάλο κίνδυνο. Ωστόσο η μητέρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε στη ζωή. Ο κύριος Πολυνείκης ανέφερε ότι από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν τίθεται θέμα αμέλειας εκ μέρους οποιουδήποτε.

Η νεκροτομή δεν έδειξε την αιτία του θανάτου της, κάτι που αναμένεται να καταδείξουν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Η άτυχη γυναίκα καταγόταν από τη Ρουμανία και διέμενε σε προάστιο της Λευκωσίας.

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: