Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

ΕΞΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ 1.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Την αναστολή των μαθημάτων στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισαν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων, καθώς το Υπουργείο έχει αποσπάσει μόλις έξι εκπαιδευτικούς για να προετοιμάσουν για την πρακτική τους άσκηση περίπου 1.000 φοιτητές.

«Αποχή» από τα μαθήματα κάνει από την Τετάρτη το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και από χθες Πέμπτη το Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς καθηγητές και φοιτητές διαμαρτύρονται έντονα για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ως προς το θέμα της πρακτικής άσκησης, μιας και δεν έχουν αποσπασμένο προσωπικό για να προετοιμάσει τους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Γκόβαρη, πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, παρά την έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση του Υπουργείου σχετικά με τον απαραίτητο αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σύνολο 17 εκπαιδευτικοί) που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του προγράμματος της πρακτικής άσκησης καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων, αυτό απέσπασε μόνο τρεις εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, όπως τόνισε η πρόεδρός του κ. Δόμνα Κακανά. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί είναι μόλις τρεις και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των φοιτητών και του προγράμματος.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα 1.000 και πλέον φοιτητές θα πρέπει να προετοιμαστούν μόνο από έξι εκπαιδευτικούς, πράγμα που θα σημάνει την έλλειψη ποιότητας των παρεχόμενων γνώσεων.
Τα δύο παιδαγωγικά τμήματα αντιμετωπίζουν συν τοις άλλοις και εντονότατο πρόβλημα σε συμβασιούχους ακαδημαϊκούς, σε μέλη ΔΕΠ αλλά και σε κτηριακές εγκαταστάσεις, ενώ εξαιτίας της έλλειψης των αποσπασμένων εκπαιδευτικών οι αίθουσες πληροφορικής δεν λειτουργούν.
Η απόφαση των τμημάτων είναι μέχρι και σήμερα να μη διεξαχθεί κανένα μάθημα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους θα πραγματοποιήσουν πορεία στην πόλη με αφετηρία το κτήριο Παπαστράτος, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους δημότες της πόλης.
Κατάληψη στο ΙΑΚΑ
Στο μεταξύ χθες οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Π.Θ. πραγματοποίησαν ημερήσια κατάληψη, αντιδρώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
8-10-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο.Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός