Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ - 27(!) ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σε γενική συνέλευση προχωρά την Κυριακή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας, προκειμένου να καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί, για την καταβολή των οφειλομένων χρημάτων από ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 25 με 27 εκατομμυρίων ευρώ.
Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πάτρας για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι για φυλακή. Σε λίγο καιρό θα μοιράζω λουκέτα στα μέλη μας. Δεν πάει άλλο. Το κράτος κάνει με τα λεφτά μας κοινωνική πολιτική και πρωτοβάθμια περίθαλψη ».
Παράλληλα αναμένει τις κινήσεις και του κεντρικού οργάνου.
Προς το παρόν οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται, μέσω των συνταγών, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει, καθώς όπως είπε στο www.thebest.gr, ο γραμματέας του Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα υπάρξουν εξελίξεις.
Το μεγαλύτερο ποσό οφείλεται από τον ΟΠΑΔ και αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα συσσωρευμένα χρέη δημιουργούν πολλές δυσκολίες στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι οδηγούνται σε απόγνωση και πολλοί σε...τραπεζικό δανεισμό, όπως είπε ο κ. Σοφιανόπουλος.
Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική δυσκολία, μπορεί να απειλήσει ακόμα και με χρεωκοπία τα φαρμακεία.
Την ίδια ώρα ο κ. Σοφιανόπουλος δεν αποκλείει το γεγονός πίσω από όλη αυτή την καθυστέρηση να κρυβεται οικονομικό παιχνίδι, από το οποίο βγαίνει κερδισμένη τράπεζα, με την οποία έχει αποκλειστική σύμβαση ο ΟΠΑΔ

Νίκος Ξανάλατος

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: