ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της Καρδίτσας έδιναν «παρών» μέλη της μαφίας των ακινήτων και δικαστικοί λειτουργοί. Προκειμένου δε να ιδιοποιούνται ακίνητα, τα μέλη του κυκλώματος εμφάνιζαν ότι έπαιρναν αποζημιώσεις ύψους 500.000 ευρώ για την
κατάθεση μιας απλής αστικής αγωγής, ενώ στις συναλλαγές τους χρησιμοποιούσαν εταιρείες... μεγάλου βεληνεκούς που, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, είχαν έδρα σε φτωχά σπίτια του Πειραιά στα οποία διέμεναν οικογένειες αλλοδαπών. Οταν τα μέλη του κυκλώματος κέρδιζαν ένα ακίνητο, διοργάνωναν γιορτές στο «στρατηγείο»
του Ψυχικού ενώ σε αντίθετη περίπτωση κατέθεταν αγωγές επικαλούμενοι ότι χρήζουν... ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτά είναι ορισμένα από τα άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία που αφορά τη δράση της μαφίας των πλειστηριασμών και την οποία παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα».
Είναι χαρακτηριστικό, από τα έγγραφα που παρουσιάζονται στη δικογραφία, ότι για τη δράση του ίδιου κυκλώματος είχε αρχίσει έρευνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2006 - την οποία χειρίζεται τώρα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ- χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ως σήμερα. Ο αρχηγός του κυκλώματος είχε συλληφθεί τότε αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ως έναυσμα για τη νεότερη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ήταν μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 9 Ιουλίου 2009 μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα)- η οποία είχε κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος και στην ΕΛ.ΑΣ. Στη μήνυση γίνεται αναφορά για τη δράση «οργανωμένης ομάδας αποτελούμενης από δικηγόρους και κύπριους επιχειρηματίες που προχωρούν με διάφορες παράνομες ενέργειες σε διαδικασίες πλειστηριασμών». Η προσφιλής μέθοδός τους ήταν να εμφανίζουν, την ημέρα του πλειστηριασμού, προγενέστερες αξιώσεις ή προσημειώσεις ή επινοικιάσεις του ακινήτου ώστε η τράπεζα να αναγκάζεται, ως όφειλε εκ του νόμου, να υποχωρεί. Στο έγγραφο περιγράφονται τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις:
«Τρελές» αμοιβές δικηγόρων
Η πρώτη αφορά πλειστηριασμό τετραώροφης κατοικίας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στον Αγιο Στέφανο: εκπλειστηριάστηκε στις αρχές του 2009 αντί 466.670 ευρώ. Αιφνιδιαστικά, στον πίνακα κατάταξης δανειστών εμφανίστηκαν τέσσερις δικηγόροιπου σήμερα φέρονται ως μέλη του κυκλώματος. Και οι τέσσερις ζητούσαν ακριβώς το ποσό του εκπλειστηριάσματος ως αμοιβή για προγενέστερες (εικονικές) αγωγές που είχαν καταθέσει εκ μέρους της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος εναντίον της τράπεζας που έκανε τον πλειστηριασμό! Η απαίτηση αποζημίωσης κάθε δικηγόρου για τη σύνταξη του δικογράφου κυμαινόταν από 120.000 ως 170.000 ευρώ. Οπως προέκυψε και οι τέσσερις αγωγές ήταν πανομοιότυπες και κατατέθηκαν την ίδια ημέρα.
Σε δεύτερη φάση οι ιδιοκτήτες του ακινήτου στον Αγιο Στέφανο παρουσίασαν έγγραφα με τα οποία φέρεται να είχαν εκμισθώσει το σπίτι τους, προ του πλειστηριασμού, για 30 χρόνια στην εταιρεία «Ευαγόρας Διεθνής Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων» με έδρα το Νέο Ψυχικό και η οποία εκπροσωπούνταν από κύπριο ιδιώτη που ελέγχεται τώρα για συμμετοχή στο κύκλωμα. Στο ίδιο έγγραφο μνημονεύεται η περίπτωση πολυτελούς βίλας στην οδό Δήμητρας στην Εκάλη που εκπλειστηριάστηκε αντί 1.700.000 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση εμφανίστηκαν οι ίδιοι δικηγόροι που ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 400.000- 500.000 ευρώ ο καθένας για την κατάθεση συνολικά 17 αγωγών κατά της τράπεζας, καλύπτοντας και πάλι το ποσό του εκπλειστηριάσματος.
Τρίτη περίπτωση είναι αυτή ακινήτου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Ανω Λιόσια που εκπλειστηριάστηκε αντί 709.107 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε, αιφνιδιαστικά, να είχε υπομισθώσει το ακίνητο διαδοχικά στις εταιρείες «D&S RΕΑLΤΥ» και «Ευαγόρας Διεθνής Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων».
Η υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2009 να συγκεντρώνει πληροφορίες για το κύκλωμα από δύο ανθρώπους που είχαν γνώση των ενδοσυνεννοήσεων της συμμορίας. Τα άτομα αυτά έχουν δώσει τουλάχιστον 15 καταθέσεις ως σήμερα και η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την ΕΥΠ, άρχιζε να ξετυλίγει την άκρη του νήματος. Οι αξιωματικοί εντόπισαν μια άλλη αγωγή που κατέθεσαν τον Ιούλιο του 2008 δύο ιδιώτες που είχαν κερδίσει σε πλειστηριασμό διαμέρισμα στην Κυψέλη. Ξαφνικά βρέθηκαν και εκείνοι ενώπιον προγενέστερων υπομισθώσεων του ακινήτου από τις εταιρείες «D&S RΕΑLΤΥ», «Ευαγόρας» και «ΜΑRSΗΑLL» που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Οταν οι ιδιώτες επιχείρησαν να ακολουθήσουν την πορεία των διαδοχικών υπομισθώσεων προκειμένου να εξακριβώσουν τι συνέβη με την αρχική μίσθωση, το κύκλωμα άρχισε να μετέρχεται άλλων μέσων. Οπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, ένας εκ των μηνυτών δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από τον Κύπριο που φερόταν ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ευαγόρας»: «Μου απευθύνθηκε με ύβρεις και απειλές για τη ζωή μου αναφέροντας ότι οπλοφορεί και ότι με περιμένει έξω από το σπίτι μου για να με κακοποιήσει και έτσι αναγκάστηκα να καταφύγω στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού για να καταγγείλω το περιστατικό» αναφέρει ο ιδιώτης.
ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΤΕΣ - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
1. Βίλα στην Εκάλη
Εμφανίστηκαν τέσσερις δικηγόροι,οι οποίοι ζητούσαν αποζημιώσεις ίσης αξίας με το εκπλειστηρίασμα για την κατάθεση 17 αγωγών κατά της τράπεζας.
2. Κατοικία στον Αγιο Στέφανο
Εμφανίστηκαν οι ίδιοι τέσσερις δικηγόροι,που επικαλέστηκαν προγενέστερες του πλειστηριασμού αγωγές,με τις οποίες ζητούσαν αμοιβή για τη σύνταξη δικογράφου ίση με το ποσό των 466.670 ευρώ,το οποίο αποτελούσε την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.
3. Ακίνητο στα Α. Λιόσια
Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε να έχει υπομισθώσει το ακίνητο διαδοχικά σε δύο εταιρείες που ελέγχονταν από το κύκλωμα.
+1 Ακίνητο στον Αγιο Στέφανο
Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου εμφάνισαν έγγραφα εκμίσθωσής του,προ του πλειστηριασμού,για 30 χρόνια σε εταιρεία συμφερόντων του κυκλώματος.
ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2010
1 σχόλιο:
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΝΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΩΓΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ
Δημοσίευση σχολίου