Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΣΤΟΧΟΣ «ΚΑΤΟΙΚΩΝ» ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ…ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ;;

Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Παντελήμονα, κατά τη διάρκεια πορείας «κατοίκων της περιοχής», που αντιδρούν στην παρουσία αλλοδαπών μεταναστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία φτάνοντας στην πλατεία Αττικής άρχισε να διαλύεται και μια ομάδα κινήθηκε προς τη «Βίλα Αμαλία» που τελεί υπό κατάληψη αναρχικών. Πέντε νεαροί μαζί με περίπου 30 άτομα ακόμη επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν και χρήση χημικών για να τους απωθήσουν και η ένταση εκτονώθηκε.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα. Οι τέσσερις είναι ηλικίας 19, 28, 29 και 30 ετών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «διατάραξη κοινής ειρήνης», «αντίσταση», «εξύβριση» και παράβαση του νόμου «περί όπλων», και ο πέμπτος, ηλικίας 28 ετών, επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Η πορεία ενάντια στους μετανάστες δεν έμεινε αναπάντητη. Λίγο μετά τις 11.30 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες από περίπου 200 αναρχικούς-αντιεξουσιαστές. Η αντιφασιστική πορεία έφτασε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και ολοκληρώθηκε αργότερα στη «Βίλα Αμαλία».
Α.Κ.Μ.

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα ματ προστατεψαν τους "αντιεξουσιαστες" απο τους "φασιστες" αυτα ειναι...

Ανώνυμος είπε...

οι κατοικοι πηγαν να ζητησουν ασυλο μιας και η βιλλα αμαλιας ειναι δημοσιο κτηριο!μονο οι κοπριτες αναρχοτζαμπατζηδες δηλαδη?

Ανώνυμος είπε...

το Α.Κ.Μ στο τελος ειναι ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ?μην αναπαραγεις οτι δεις στο ιντερνετ ασχετε με λιγο ψαλιδοραψιμο!εισαι ασχετος.-

Ανώνυμος είπε...

ποια πεμπτη ρε μπαγλαμα της εκαλης ποια πεμπτη ρε ντροπη του διαδυκτιου?χθες ηταν πεμπτη ξυπνα κι αντεγραφε σωστα τουλαχιστων!

Ανώνυμος είπε...

8.00 για χθες λεει και αυτος, αλλα...ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ...ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑΣ...ΜΑΛΑΚΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΑΕΙ.