Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ…ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ-ΑΠΕΙΛΗ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ-ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ....ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ...ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Την ελαστικοποίηση των αμοιβών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ για την εξισορρόπηση της δυσμενούς κατάστασης καταρτίζει ειδικά προγράμματα για την διασφάλιση 400.000 θέσεων εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν θα δίνεται για ένα χρονικό διάστημα στους εργαζόμενους η δυνατότητα καταβολής χαμηλότερων) αποδοχών (από όσα προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνάπτεται ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση για τη σχετική απόκλιση (μείωση μισθολογικού κόστους εργασίας). Τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θα ισχύσουν θα τα καθορίσει λεπτομερώς ειδική υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή με νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα επιδιωχθεί η διατήρηση θέσεων εργασίας μέσω της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών (μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας). Το πρώτο πρόγραμμα ήδη εγκρίθηκε και προβλέπει τη διατήρηση συνολικά 400.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους και με υποχρέωση των επιχειρήσεων που θα εντάσσονται στο σχετικό πρόγραμμα να απασχολήσουν τουλάχιστον για έναν χρόνο το σύνολο των εργαζομένων τους (επιδοτούμενους και μη).
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 2011 θα υπάρξουν 145.000 νέοι άνεργοι (θα φτάσει στο 14,5% η ανεργία) ενώ η ΓΣΕΕ παρατηρεί ότι οι άνεργοι θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: