Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή τους εκφράζουν σήμερα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακαναλική συνέντευξη που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για τη Δευτέρα και ζητούν τη συμμετοχή όλων πολιτικών αρχηγών σε αυτή.

"Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με διακαναλική συνέντευξη να παρέμβει ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: "Το ΚΚΕ απαιτεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο", Αλέξη Μητρόπουλο, περιόδευσαν στην Καισαριανή, ζήτησε τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι "θέλει να βυθίσει αυτές τις εκλογές στη σιωπή".

"Έχουν επιλέξει τη σιωπή με τον νόμο του κ. Ραγκούση, με την απαγόρευση εμφανίσεων, με το ότι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν διεξάγουν τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων. Ο πρωθυπουργός χθες έπρεπε να ήταν στη βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αρχηγοί. Ακύρωσε την «ώρα του Πρωθυπουργού» και, αντ’ αυτού, επιλέγει την πολυτέλεια ενός διακαναλικού τηλεοπτικού μονολόγου τη Δευτέρα, από τα στούντιο της ΝΕΤ" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Στο όνομα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον καλώ να φύγει από την πολυτέλεια του μονολόγου και την ίδια ώρα, αντί για έναν μονόλογο, να οργανωθεί ένα ντιμπέιτ με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, όπως προεκλογικά οργανώθηκε, για να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ενημερωθεί ο λαός, δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, για τις θέσεις των κομμάτων. Ποιος φοβάται τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο; Ποιος φοβάται τον πλουραλισμό; Ποιος φοβάται την αντιπαράθεση των απόψεων;".

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: