Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο και των πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν παραπεμφθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, περιλαμβάνει το πόρισμα της Επιτροπής, που εκφράζει τα συμπεράσματα των βουλευτών της πλειοψηφίας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπουν τον Θοδωρή Ρουσόπουλο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιρειών, μέσω κακουργηματικής απιστίας και απάτης, καθώς και για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.
Ο κος Ρουσόπουλος, παραπέμπεται και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, για την δήθεν κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βισθωνίδας.
Οι κ. κ. Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος, παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης, που προσπόρισαν αθέμιτο περιουσιακό όφελος στην Μονή και στις εμπλεκόμενες εταιρείες αφανών και εμφανών μετόχων, που αγόρασαν τα ακίνητα που της παραχωρήθηκαν - ενώ παραπέμπονται ως συναυτουργοί του κου Ρουσόπουλου στα υπόλοιπα αδικήματα.
Τέλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης, παραπέμπεται με «σοβαρές ενδείξεις» για την διάπραξη του αδικήματος της «παράβασης καθήκοντος, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου», κακουργηματικού πάντα, χαρακτήρα.
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της Προανακριτικής, δηλώνεται πως δεν θεωρείται σκόπιμη η αναφορά στην παραγραφή ή μη, των εντοπισθέντων αδικημάτων, καθώς το θέμα αυτό, «αναγκαίως θέλει απασχολήσει την μετά την ποινική δίωξη ανάκριση, ή και το Δικαστήριο».
Υπενθυμίζεται, πως την παραπομπή ή μη, σε Ειδικό Δικαστήριο, των πέντε υπουργών, θα αποφασίσει ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο, ύστερα από την αναμενόμενη υιοθέτηση του πορίσματος από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στο μεταξύ, αντιδρώντας στην παραπομπή του, ο Πέτρος Δούκας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, (που απευθύνεται και στα μέλη της), τον κατηγορεί πως «μέσα σε ένα γενικό κλίμα αποδοκιμασίας και επιφυλάξεων, επιταχύνετε την όλη διαδικασία έκδοσης των χωριστών πορισμάτων, με σκοπό την συγκάλυψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης».
Ο κος Δούκας, επαναλαμβάνει το σύνολο των επιχειρημάτων που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή (δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για το ιδιοκτησιακό της λίμνης, δεν έχουν ξεκινήσει οι νέες έρευνες πραγματογνωμοσύνης που θα αποδείκνυαν την ζημία του Δημοσίου, ενώ από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν παρουσιαστεί τρεις διαφορετικές ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις της ζημίας κλπ.) και υπενθυμίζει την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής, όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε την λειτουργία της Επιτροπής «οριακά αξιόπιστη», αναγνωρίζοντας κενά στην τεκμηρίωση των κατηγοριών.
«Είστε υπεύθυνος για την έρευνα όλων των στοιχείων και εγγράφων και την μη απόκρυψη κανενός από αυτά.
Σε αντίθετη περίπτωση, είστε συνεργός στην οργανωμένη επιχείρηση πολιτικής δίωξης και κατασυκοφάντησης, τόσο της δικής μου, όσο και των συναδέλφων μου.
Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή δημοκρατία» καταλήγει στην επιστολή του ο κος Δούκας.
Από πλευράς του, ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ διέπραξε σήμερα - και μόνον αυτό - μια τεράστια πολιτική αθλιότητα.
Η παραπομπή μου στο Δικαστικό Συμβούλιο, είναι και παράνομη και ανήθικη, αφού είναι σε όλους γνωστό, ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή ή σχέση με την όλη υπόθεση.
Δεν έχουν καταλάβει φαίνεται στο ΠΑΣΟΚ, ότι την απόφασή τους αυτή - δηλαδή την παραπομπή ενός πρώην υπουργού χωρίς στοιχεία, για πολιτικούς και μόνον λόγους - οι σημερινοί υπουργοί θα την βρουν πολλές φορές μπροστά τους στο άμεσο μέλλον.
Δημιουργούν δηλαδή με την συμπεριφορά τους, ένα άθλιο θεσμικό προηγούμενο.
Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι εάν η Βουλή προσυπογράψει αυτή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα δεχθώ καμία παραγραφή.
Είναι προφανές ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ζήτησαν την παραπομπή μου, προσβάλλουν τη Δημοκρατία, παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα και τους Νόμους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο και θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές αρχές».
Τέλος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει: «Με την σημερινή του απόφαση ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε αυτό που έχω πει από τις 22 Οκτωβρίου του 2008 μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.
Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέλη της ειδικής επιτροπής της Βουλής, από τις 6 Οκτωβρίου 2010 έως πρόσφατα άλλα έλεγαν σε δημοσιογράφους - όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης - και άλλα προτείνουν στο πόρισμά τους.
Με την σημερινή τους πρόταση, καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, υποτάσσοντας την απονομή του δικαίου σε μικροκομματικές επιδιώξεις ευθέως σχετιζόμενες και με τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Μόνον όταν η υπόθεση περιέλθει στην αρμοδιότητα των αμερόληπτων δικαστών θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

ΠΡΕΖΑ TV
18-10-2010

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ... ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΛΕΦΤΑΡΕΩΝ Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΚΛΕΨΤΕ ΚΑΡΓΑ, Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ... ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

βεβαια στοιχεια δεν βρηκαμε αλλα οκ στην Ελλαδα ειμαστε δεν βαριεσαι εδω πιστεψαν οτι υπαρχει σκενδαλο και φεραμε με την ανεση μας το ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι δυνατον να υπαρχει σκανδαλο!

το Κρατος πηρε λιγα στρεμματα θαλασσας και εδωσε σε εναν ιδιωτη μερικα "φιλετακια" σε Αττικη και Χαλκιδικη!

που το ειδατε το σκανδαλο?

Ανώνυμος είπε...

8:33
και μεσα απο αυτη την ανταλλαγη ειχε κερδος 7% συμφωνα με τις εκτιμησεις απο διεθνης οικους αξιολογησης ,μα δεν ειναι σκανδαλο να κερδιζει το δημοσιο μονο 7%

Ανώνυμος είπε...

αυτο αγορι μου ουτε ο ιδιος ο Ρουσσοπουλος δεν τολμησε να το ισχυριστει (οτι δλδ το Κρατος εβγαλε και κερδος απο την ανταλλαγη!!!)

μαλλον η πολυ ΝΔ σε εχει βαρεσει στον εγκεφαλο


ΥΓ1 καποια κυρια ονοματι Μαρια Ψαλτη, δικαστικο, την ξερεις?
να στη θυμισω?

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_31/10/2009_335469

ΥΓ2 εβγαλε 7% κερδος παιρνοντας ενα κομματι θαλασσα το οποιο μαλιστα ηδη ηταν δικο του!!!
τί αλλο θα πειτε βρε αθεοφοβοι???

Ανώνυμος είπε...

Το διεθνή οικο αξιολογησης American Appraisal τον εχεις ακουστα;Απο τους μεγαλητερους αν οχι ο μεγαλητερος στον κοσμο ειναι και εβγαλε οτι το δημοσιο ειχε κερδος 7% απο την ανταλλαγη της λιμνης και πολλων παραπλερων εκτασεων με αλλες του δημοσιου.Αν παλι η λιμνη δεν ανηκει στην μονη τοτε προφανεστατα δεν ειναι ελληνικο το βυζαντιο δεν υπηρξε ελληνισμος στη Μικρα Ασια και εχουν ευθυνη ο Ελ.Βενιζελος και ο Γ.Παπανδρεου (ο παππους) που και οι δυο τους αναγνωρισαν οτι η λιμνη ανηκει στο Βατοπεδι.Ξερουμε επρεπε να ερθει το ΔΝΤ και καπως επρεπε να μπει το αμερακανακι ο Γιωργος στην κυβερνηση για αυτο φτιαχτηκε το θεμα με το βατοπεδι, αλλα η φουσκα εσκασε τι να κανουμε;

ΥΓ.Εξεταστικη για το "οχι" στους Γερμανους το 1940 ποτε θα γινει;

Ανώνυμος είπε...

μια μικρη διορθωση μονο σε οσα εγραψα ,ο αμερικανικος οικος απλα εβγαλε οτι δεν υπαρχει καμια ζημια ο οικος Richard Ellis ηταν που εβγαλε το κερδος 7%

Ανώνυμος είπε...

αγορακι μου καλο, ασε τις ιστοριες περι βυζαντιου, ελληνοχριστιανικου πολιτισμου και τα αλλα ωραια λογακια... πες τα σε κανενα 14χρονο μπας και τα χαψει, δεν ψαρωνω εγω μ αυτα

η λιμνη εννοειται πως ΔΕΝ ανηκει στη Μονη και αυτο δεν εχει να κανει ουτε με τους βυζαντινους, ουτε με τους οθωμανους. απλα το δικαστηριο της Κομοτηνης αποφασισε
με 2-1 πως ανηκει στο Δημοσιο...

η θεοσεβουμενη (μεχρι αποδειξεως του αντιθετου δλδ ενδεχομενου δολου) κ. Μαρια Ψαλτη, Προεδρος του δικαστηριου που μειοψηφησε, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δεν καθαρογραψε εγκαιρως την αποφαση - ταυτοχρονα σε χρονο dt το Δημοσιο απεσυρε τις διεκδικησεις του - τυχαιο? δεν νομιζω...

οσο για τον περιφημο "οικο αξιολογησης" που λες και ξαναλες, σε υπενθυμιζω και τις αξιολογησεις του Σωματος Εκτιμητων, που ελεγαν τα ιδια γιατι απλουστατα ΥΠΕΡεκτιμησαν μια λιμνη και ΥΠΟτιμησαν μεχρι αηδιας τα "φιλετακια"-αυτα τους ελεγαν, αυτα εκτιμουσαν! Δεν το λεω εγω, το ειπε ο Προεδρος τους στην εξεταστικη (δεξιος ειναι ο ανθρωπος αλλα οχι και βλακας)

αν εγω σε παρουσιασω ενα οικοπεδο στο μεσο της πολης και σου εκτιμησε το ως "αγρο" και ενα χωραφι στου διαολου το κερατο στο παρουσιασω ως "εντος σχεδιου οικοδομησιμο" (γιατι απο εκει θα περασει η Εγνατια) λογικο ειναι απο την ανταλλαγη να φαινεται πως κερδιζεις οχι 7%, αλλα πολυ περισσοτερα - πρακτικα θα σου εχω δωσει ενα μπαϊρι και θα εχω παρει μια οικοπεδαρα αξιας εκατομμυριων

ναι, ειναι ενα απλοικο παραδειγμα για καποιον απλοικο τυπο σαν εσενα που πιστευει πως ο Ιουστινιανος ειχε GPS, πως ο Μουρατ ο Α' ειχε GoogleEarth και πως η περιοχη του Πορτο Λαγος ειναι ιδια και απαραλλαχτη γεωγραφικα εδω και 1500 χρονια

ΥΓ1 για το "οχι" δεν θα γινει εξεταστικη, δεν θελει το ΛΑΟΣ γιατι θα βγουν πολλες βρωμιες για κατι παλικαρακια του Μεταξα (π.χ. Τσολακογλου, Εβερτ κτλ)

ΥΓ2 αφου η λιμνοθαλασσα ειχε τοοοοση αξια και αφου ανηκε στη Μονη (λεμε τωρα) γιατι δεν την αξιοποιησε αλλα την εδωσε αρον αρον για να παρει τα παλιοχωραφα στο Ολυμπιακο Χωριο και στη Χαλκιδικη (ουτε ο διαλος δεν φυτρωνει σ αυτα τα κοκκινοχωματα)?

μηπως μας λυπηθηκε?

και γιατι μολις τα καβατζωσε ετρεξε να πουλησει?

να μη ρωτησω τί εκανε τα φραγκα ο παπα-Εφραιμ, μη με πεις και ασεβη. αλλωστε δεν ξερει η δεξια του τι ποιει η αριστερα του, σε εμας θα το πει?

Ανώνυμος είπε...

αγορακι μου καλο, ασε τις ιστοριες περι βυζαντιου, ελληνοχριστιανικου πολιτισμου και τα αλλα ωραια λογακια... πες τα σε κανενα 14χρονο μπας και τα χαψει, δεν ψαρωνω εγω μ αυτα

η λιμνη εννοειται πως ΔΕΝ ανηκει στη Μονη και αυτο δεν εχει να κανει ουτε με τους βυζαντινους, ουτε με τους οθωμανους. απλα το δικαστηριο της Κομοτηνης αποφασισε
με 2-1 πως ανηκει στο Δημοσιο...

η θεοσεβουμενη (μεχρι αποδειξεως του αντιθετου δλδ ενδεχομενου δολου) κ. Μαρια Ψαλτη, Προεδρος του δικαστηριου που μειοψηφησε, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δεν καθαρογραψε εγκαιρως την αποφαση - ταυτοχρονα σε χρονο dt το Δημοσιο απεσυρε τις διεκδικησεις του - τυχαιο? δεν νομιζω...

οσο για τον περιφημο "οικο αξιολογησης" που λες και ξαναλες, σε υπενθυμιζω και τις αξιολογησεις του Σωματος Εκτιμητων, που ελεγαν τα ιδια γιατι απλουστατα ΥΠΕΡεκτιμησαν μια λιμνη και ΥΠΟτιμησαν μεχρι αηδιας τα "φιλετακια"-αυτα τους ελεγαν, αυτα εκτιμουσαν! Δεν το λεω εγω, το ειπε ο Προεδρος τους στην εξεταστικη (δεξιος ειναι ο ανθρωπος αλλα οχι και βλακας)

αν εγω σε παρουσιασω ενα οικοπεδο στο μεσο της πολης και σου εκτιμησε το ως "αγρο" και ενα χωραφι στου διαολου το κερατο στο παρουσιασω ως "εντος σχεδιου οικοδομησιμο" (γιατι απο εκει θα περασει η Εγνατια) λογικο ειναι απο την ανταλλαγη να φαινεται πως κερδιζεις οχι 7%, αλλα πολυ περισσοτερα - πρακτικα θα σου εχω δωσει ενα μπαϊρι και θα εχω παρει μια οικοπεδαρα αξιας εκατομμυριων

ναι, ειναι ενα απλοικο παραδειγμα για καποιον απλοικο τυπο σαν εσενα που πιστευει πως ο Ιουστινιανος ειχε GPS, πως ο Μουρατ ο Α' ειχε GoogleEarth και πως η περιοχη του Πορτο Λαγος ειναι ιδια και απαραλλαχτη γεωγραφικα εδω και 1500 χρονια

ΥΓ1 για το "οχι" δεν θα γινει εξεταστικη, δεν θελει το ΛΑΟΣ γιατι θα βγουν πολλες βρωμιες για κατι παλικαρακια του Μεταξα (π.χ. Τσολακογλου, Εβερτ κτλ)

ΥΓ2 αφου η λιμνοθαλασσα ειχε τοοοοση αξια και αφου ανηκε στη Μονη (λεμε τωρα) γιατι δεν την αξιοποιησε αλλα την εδωσε αρον αρον για να παρει τα παλιοχωραφα στο Ολυμπιακο Χωριο και στη Χαλκιδικη (ουτε ο διαλος δεν φυτρωνει σ αυτα τα κοκκινοχωματα)?

μηπως μας λυπηθηκε?

και γιατι μολις τα καβατζωσε ετρεξε να πουλησει?

να μη ρωτησω τί εκανε τα φραγκα ο παπα-Εφραιμ, μη με πεις και ασεβη. αλλωστε δεν ξερει η δεξια του τι ποιει η αριστερα του, σε εμας θα το πει?

Ανώνυμος είπε...

οσο για τον περιφημο "οικο αξιολογησης" που λες και ξαναλες, σε υπενθυμιζω και τις αξιολογησεις του Σωματος Εκτιμητων, που ελεγαν τα ιδια γιατι απλουστατα ΥΠΕΡεκτιμησαν μια λιμνη και ΥΠΟτιμησαν μεχρι αηδιας τα "φιλετακια"-αυτα τους ελεγαν, αυτα εκτιμουσαν! Δεν το λεω εγω, το ειπε ο Προεδρος τους στην εξεταστικη (δεξιος ειναι ο ανθρωπος αλλα οχι και βλακας)


Δωσε μου ενα λογο που ενας διεθνης οικος με τέτοιο όνομα θα ρισκαρε το ονομα του για ενα μοναστηρι.Βεβαια οι διεθνής οίκοι αξιωλογησης εκριναν βαση τον ευρωπαικων προτυπων και δεν υποτιμησαν κανενα φιλετο ,και επεισης η τελευταια εκτίμηση απο τον αμερικανικο οικο που ελεγε οτι δεν υπαρχει ζημια εγινε το καλοκαιρι δηλαδη μετα και απο τις αποχαρακτηρισεις περιοχων.
Η μονη αποφασησε να απεμπλακει απο την υποθεση της λιμνης (της οποιας την κυριοτητα θα κερδιζε στο ευρωπαικο δικαστηριο μιας και υπαρχει δεδικασμενο ,για αυτο και παρετήθηκε το δημοσιο)μιας και οικονομικα ηταν καλυμμενη απο αυτα που θα επερνε και ας ηταν και λιγοτερα απο αυτα που εδινε μιας και το κυριο μέλημα της ηταν να τελειωνει η ιστορια με την λιμνη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΒΟΥΝΟ,ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΑΖΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ?? ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΤΡΑ!!ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ,ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ???
ΑΡΕ ΚΑΜΤΣΙΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΦΟΡΤΟΤΙΡΑ....ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ...

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΩΣΤΕΛΛΟΣ είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΡΕ...............ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΜΑΔΗΣΑΝΕ ΛΙΓΟ;ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΕΚΙΣΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.