Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Τα τροχαία αποτελούν τον υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από το βρετανικό ίδρυμα οδικής ασφάλειας FIA.

Επικίνδυνοι δρόμοι, μη ασφαλή οχήματα, επικίνδυνη οδήγηση και κακοί οδηγοί είναι το φονικό τετράπτυχο που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ιδρύματος FIA και της εκστρατείας “Κάντε τους Δρόμους Ασφαλείς” αυτή τη στιγμή οι θάνατοι τουριστών υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 25.000 ετησίως και ενδέχεται να φτάσουν σχεδόν τις 45.000 έως το 2020 και τις 75.000 μέχρι το 2030. Τα τροχαία συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών σε σύγκριση με την τρομοκρατία, τα αεροπορικά δυστυχήματα και τις μολυσματικές ασθένειες.

Ωστόσο, παρά τα αριθμητικά δεδομένα, η έκθεση διαπιστώνει ότι η διεθνής βιομηχανία τουρισμού και οι τουριστικοί οργανισμοί δεν παρέχουν επαρκείς συμβουλές για την επαγρύπνηση των τουριστών αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα οδικής ασφάλειας που αφορούν διαφορετικές χώρες.

Η έκθεση προτείνει αλλαγές κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της ασφάλειας των τουριστών, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς κανονισμού για ασφαλείς δρόμους.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: