Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν με την κατάσταση στην περιοχή να παραμένει δύσκολη και να εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες και αμφισβητήσεις για τα αποτελέσματα της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή καθώς και κατά πόσο επιτυχής είναι η δράση των Νατοϊκών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα με αναλυτές ανησυχεί μήπως και οι δυτικές δυνάμεις εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς η βια και η διαφθορά παραμένουν αμείωτες, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με γειτονικά κράτη όπως το Πακιστάν και να προβαίνει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των Ταλιμπάν προκειμένου να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία που θα τερματίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

"Το ΝΑΤΟ είναι εδώ και λέει ότι πολεμά την τρομοκρατία και όμως έχουν περάσει δέκα χρόνια και δεν έχουμε δει αποτελέσματα. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας του φόβου των βομβιστικών επιθέσεων" δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα.

Όμως και στη Δύση η δημόσια υποστήριξη στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν εξασθενεί. Ήδη η Ολλανδία, μέλος του ΝΑΤΟ απέσυρε τις δυνάμεις της από τη χώρα. Μέχρι σήμερα περίπου 2 χιλιάδες νατοϊκοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν συμπεριλαμβανομένων και 1.200 Αμερικανών.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: