Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΤΟΥΣ 11 ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ…ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟ…

Σειρά εκδηλώσεων - δράσεων, με στόχο την αθώωση των νέων που δικάζονται με τον «τρομονόμο», πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές στη Λάρισα.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ακριβώς δύο χρόνια μετά, θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων 11 ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από πορεία και καταστροφές που έγιναν στη Λάρισα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι οποίοι παραπέμφθηκαν με κατηγορίες βασισμένες στις διατάξεις του «τρομονόμου».

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας» πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκαν δράσεις και παρεμβάσεις, η πρώτη των οποίων έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Γενικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας Νομικής του ΑΠΘ, Ζήσης Παπαδημητρίου, «η έννοια της δικαιοσύνης εξαντλείται στη χώρα μας στην αυστηρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, διαμαρτυρόμενων νεολαίων, ενώ εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού παραμένουν ελεύθεροι και μάλιστα όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους υπερπατριώτη. Περίπου 300 - 600 δισεκατομμύρια έχουν φύγει στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που επιβάλλονται φοβερά μέτρα στους υπόλοιπους, στη χώρα.

Υπάρχουν 200.000 Ελληνες που έγιναν ζάπλουτοι τον τελευταίο καιρό, ενώ παλαιότερα βρωμούσαν τα χνώτα τους από την πείνα. Μας έχουν ζαλίσει τα μυαλά με την υπόθεση Βατοπεδίου εδώ και 2½ χρόνια και το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Υπάρχουν διάφορα σκάνδαλα, ομολόγων, Ζίμενς κ.λπ., κανείς δεν τιμωρείται. Αν αυτό εννοεί η ελληνική δικαιοσύνη ότι είναι απονομή της δικαιοσύνης να τιμωρήσει ανήλικους, επειδή διαμαρτυρήθηκαν, είναι προς λάθος κατεύθυνση».

Και προσθέτει: «Ομως, δεν συμφωνώ με τη βία των νέων ενάντια στα πράγματα και με τις καταστροφές. Η βία αυτού του είδους δεν μπορεί να αποτελέσει, σε καμιά περίπτωση, μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Αντίθετα νομιμοποιεί στη συνείδηση του κράτους, αλλά και των πολιτών την αναγκαιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών. Η βία πρέπει να είναι η βία των πολλών.

Τι εννοώ: Αν κατέβαιναν στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αθήνα κι αλλού, εκατοντάδες, εκατομμύρια Ελληνες στις κεντρικές πλατείες και λέγανε: Εμείς, αν είμαστε ανυπάκουοι στις υποχρεώσεις μας απέναντι στις τράπεζες, δεν πληρώνουμε τους λογαριασμούς ΔΕΗ, δεν πληρώνουμε στις εφορίες, τότε θα είχαμε τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιούν αυτές τις μορφές απονομής μαζικής, αποδοτικής και αποτελεσματικής βίας, είμαστε μόνο εμείς οι Ελληνες. Αλλά, δυστυχώς, έχουμε γίνει λωτοφάγοι και περί άλλα τυρβάζουμε και έρχονται διάφοροι και μας επιβάλλουν τη δικιά τους λογική. Ως διανοούμενος κι ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, θεωρώ τον εαυτό μου υποχρεωμένο, παρά τα γεράματά μου, να βρίσκομαι εδώ πέρα και να στηρίξω αυτούς τους νέους, απέναντι σε μια δικαιοσύνη, η οποία από το ένα μάτι είναι τυφλή».

! Το ερχόμενο Σάββατο στη Λάρισα θα γίνουν πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στους ανήλικους κατηγορούμενους.


ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: