Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΕΪΣΙΔΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ

Δεν έγινε τελικώς δεκτή η αίτηση του Σ. Σεϊσίδη για την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών για πλημμεληματικές πράξεις.

Πρόκειται για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία εκτός από τον ίδιο, είχε καταδικαστεί και ο Γ. Δημητράκης σε 25 χρόνια κάθειρξη για μία από τις συνολικά έξι ληστείες για τις οποίες είχε κατηγορηθεί. Ο Σίμος Σεϊσίδης, όπως και ο αδελφός του, Μάριος, και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, μετά τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006, κατά την οποία συνελήφθη ο Γ. Δημητράκης, είχαν επικηρυχθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως εμπλεκόμενοι.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει υποστεί ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του, συνεπεία του σοβαρού τραυματισμού του από σφαίρα αστυνομικού κατά τη σύλληψή του, δεν προχώρησε σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατά τη συζήτηση της αίτησής του. Και αυτό γιατί αρνήθηκε να μεταχθεί, καθώς -σύμφωνα με το συνήγορό του, Κ. Παπαδάκη- «οι αστυνομικές υπηρεσίες επιχείρησαν να τον μεταφέρουν μέσα σε ειδικό κλειστό κλουβί, τοποθετημένο στην αστυνομική κλούβα».

Το δικαστήριο, πάντως, απέρριψε αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης, προκειμένου ο Σ. Σεϊσίδης «να μεταχθεί σωστά» και να δώσει το «παρών». Μετά την έκδοση της απόφασης, ασκήθηκε έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Αντ. Ξ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: