Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

‘ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΦΓΑΝΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…


Τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου, εναντίον των οποίων θα καταθέσει μήνυση καταγγέλλει Αφγανός πρόσφυγας. Ο Τζαν Αλί Μερσάι είναι 43 ετών και έχει 4 παιδιά. Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια, δεν έχει καταφέρει να καταθέσει ακόμα αίτημα ασύλου και είναι άνεργος. Τον τελευταίο καιρό για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του, μετέφερε τα καροτσάκια που παρατούσαν μακριά οι πελάτες του σούπερ μάρκετ Λιντλ, με τη σιωπηρή – όπως λέει ο ίδιος – συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του , την Τρίτη 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι, κατά τη 1 μ.μ. ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το παιδί του 2 1/2 ετών στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου – εντελώς αναίτια – 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, χρησιμοποιώντας τα κλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν, ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα , τον συνέφεραν ρίχνοντας του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν. Ο πρόσφυγας με κτυπημένο όλο του το σώμα, γύρισε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής και την επόμενη μέρα, νοιώθοντας πόνους και καταβολή δυνάμεων απευθύνθηκε σε μέλη από την κοινότητά του που τον μετέφεραν αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, του τοποθετήθηκε ορός και υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο Εξάλλου ειδοποιήθηκαν μέλη οργανώσεων που τον συνέτρεξαν. Ο πρόσφυγας έφερε τα σημάδια της κακοποίησης σε όλο του το σώμα .

Ο Τζαν έχει προσπαθήσει πολλές φορές να καταθέσει αίτημα ασύλου στην Πέτρου Ράλλη, χωρίς να καταφέρει να έχει πρόσβαση. Είναι ένας ακόμη από τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχοντας αποκλειστεί από τις διαδικασίες ασύλου γίνονται εύκολη λεία για να εκφραστεί πανω τους το ρατσιστικό μίσος και η βία των αστυνομικών.

http://www.ksm.gr/ksylodarmos-prosfyga-apo-astynomikous/
http://odromos.wordpress.com/

ΠΡΕΖΑ TV
20-11-2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πουστομπατσοιγαμημενοι!μακαρι τα παιδια σας να γινουν μεταναστες και να τους φερθουν με τον ιδιο τροπο.

Ανώνυμος είπε...

σας έχουμε βαρεθεί να πέρνετε πάντα το μέρος του κάθε παράνομου μου βρίσκεται στην ελλάδα. έλεος.

Ανώνυμος είπε...

ψεμααααα.

πρεζα, βγαλε αυτο το μετριασμο σχολιου, τι οφελει?
πες μας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΞΕΝΗ ΟΛΗ ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΛΑ Ο ΜΑ...ΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ ΚΑΙ ΛΙΓΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΞΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

as kathotan sto afganistan eki ine pio politismeni ,re ai sto diaolo kolofares

Ανώνυμος είπε...

ti eftege o an8rwpakos re ksipnie?p eixe na taisei 4 stomata?
gia pia paranomia les???

Ανώνυμος είπε...

1:50 μαθε πρωτα να γραφεις αφου εισαι τοσο φαν της Ελλαδας και μετα πες στους ξενους να φυγουν. Μετα σας πειραζει οταν σηκωνουν τη σημαια αλλοδαποι στις παρελασεις! Αγραμματοι

6:57 οταν αναγκαστεις και φυγεις απο την Ελλαδα και σου φερθουν ετσι ελα να ξανασχολιασεις και να μας πεις την εμπειρια σου!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστείο να βλέπεις ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράψουν πέντε λέξεις με ορθογραφία να μισούν τους ξένους.
Κάποτε Έλληνας θεωρούταν αυτός που ήξερε την γλώσσα ("ελληνική παιδεία" το έλεγαν), τώρα το μίσος και η ανασφάλεια κυριαρχεί στις ψυχές των φοβισμένων και κομπλεξικών μικροαστών.
Κλείστε την tv!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ¨ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ !
1)ΠΡΕΖΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ?
ΠΡΟΣΕΧΕ !
2)ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ?
3)ΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΕΙΑ ?
4)ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ?
5)ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΕΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Η ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΡΟΜΑ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
6)ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ !
7)ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΒΑΒΕΛ ΜΕΤΑΞΕΙ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ !
8)ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΑΦΙΟΝΙ ΑΠΟ Τ ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ YUNANISTAN ?
9)ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ! ΟΜΩΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ?
10)ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΠΙΛΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ !
11)ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΗ ΤΙΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ?
12)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ?
13)ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΊ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΚΟΣ Η ΛΑΘΟΣ ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ !