Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ SIEMENS

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 12 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΠΗΡΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΩΣΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ....

Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Siemens στην Ελλάδα και για τις συμμετοχές της σε διάφορα έργα και δουλειές αναμένεται να λάβει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση σε επίπεδο κορυφής, και ίσως συζητηθεί και στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, καθώς η εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τις μίζες δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων.

Μεγάλη είναι η καθυστέρηση στην παράδοση των νέων σταθμών του μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, στο Ελληνικό, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και το Χαϊδάρι.

Η γερμανική εταιρεία έχει αναλάβει μέσω διαγωνισμού το σύστημα σηματοδότησης των συγκεκριμένων επεκτάσεων, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά, καθώς η Siemens μετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί το έργο.

Στα προβλήματα προστέθηκαν και οι βλάβες σε φωτεινούς σηματοδότες της Αθήνας, καθώς τη συντήρηση έχει αναλάβει αποκλειστικά η Siemens. Οι συμβάσεις για τη συντήρηση της σηματοδότησης έληξαν τον περασμένο Ιούνιο και θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός ή να δοθούν επεκτάσεις στη γερμανική εταιρεία. Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FΜ 99,5» απέδωσε το πρόβλημα στη συντήρηση του δικτύου, η οποία αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιείται καθώς έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει αυτό το έργο.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθέσεις. Εχουμε προχωρήσει σε διαγωνισμόπροσπαθώντας να υιοθετήσουμε κανόνες υγιούς ανταγωνισμού» πρόσθεσε ο κ. Μαγκριώτης

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: