Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΩΝ … ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ….

Θέμα «αιωνίων» φοιτητών ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από έρευνες για την οικογενειοκρατία στα πανεπιστήμια - οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Με νέο έγγραφό του προς τις διοικήσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος αναζητεί στοιχεία για τον αριθμό όσων αποφοιτούν κάθε χρόνο αλλά και για τον μέσο όρο των ετών που απαιτούνται για να πάρει το πτυχίο του κάθε φοιτητής που εισήχθη στο Πανεπιστήμιο από το 2000 ως σήμερα. Ο αριθμός των φοιτητών που παίρνει ετησίως πτυχίο θα αποτελέσει από τα βασικά κριτήρια χρηματοδότησης και αξιολόγησης των πανεπιστημίων, με βάση την πρόταση του υπουργείου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στο μεταξύ αιχμές κατά των πανεπιστημιακών που απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ άφησε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . «Ποιοι και για ποιον λόγο τιμωρούνται; Γιατί θα αρχίσει ο διάλογοςγια ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει κατατεθεί και γιατί απλώς υπάρχειένα σχέδιο διαβούλευσης επί του οποίου καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του;» αναρωτήθηκε.

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

2 σχόλια:

ELLEPOLIS είπε...

Οι διάλογοι του καθεστώτος είναι προσχηματικοί επί ειλλημένων αποφάσεων, και μόνο κάποιες μικροδιορθωτικές επισημάνσεις μπορεί να γίνουν σε ένα νομοσχέδιο αστραπή, σχεδόν κατεπείγον.
Όλα αυτά για αλλάξει το DNA των πανεπιστημίων.
Μόνο τερατογέννεση να περιμένουμε.

Η αποχή των καθηγητών μόνο κακό στους φοιτητές δεν θα κάνει.
Οι φοιτητές θα πάθουν συμφορά όταν αρχίσουν να πληρώνουν δίδακτρα. Εκεί θα την πουτσίσουν κανονικά!

Το νομοσχέδιο είναι απλό στην φιλοσοφία του. Αντιγράφει κανονισμούς σπουδών από κάποια Αμερικάνικα πανεπιστήμια (δηλ. από την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη) και θα τα εφαρμόσει στην ψωροκώσταινα (την πιο αδύνατη οικονομία της Ευρώπης)χωρίς ούτε καν να λάβει υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες της χώρας ή της Ευρώπης της ίδιας.

Αυτό θα σημάνει δύο πράγματα:
1. Καταποντισμό των δημοσίων Πανεπιστημίων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
2. Δίδακτρα στους φοιτητές. Αν νομίζετε ότι είναι αντισυνταγματικό, δείτε πόσα μεταπτυχιακά με δίδακτρα διοργανώνονται από τα πανεπιστήμια σήμερα.
Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει, ήδη από την Γιαννάκου.

Είδαμε και στην Αγγλία τι έγινε προχθές. Διπλασιασμός των διδάκτρων στα ΑΕΙ, ενώ αντίθετα στην Σκωτία η φοίτηση είναι δωρεάν.

Αυτό το τελευταίο λέει πως το ζήτημα είναι θέμα πολιτικής και όχι οικονομικό.

Το καθεστώς θέλει να ξεφορτωθεί τα έξοδα για μια δημόσια εκπαίδευση.
Και απαιτείται νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Τι θα γίνει στο μέλλον;

Ότι με τις προβληματικές. Όσες μπορέσουν να ζήσουν μόνες τους ας ζήσουν, οι άλλες ας κλείσουν ή ας φυτοζωούν.

ELLEPOLIS είπε...

Για όλους τους ξεφτίλες της κυβέρνησης (Παπακωνσταντίνου, ΔΑσκαλάκη, ο γιωργάκης με την μαμά του φυσικά και οι άλλοι), έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πάσχουν από βαριά ψυχική διαταραχή.

Μισούν όλους όσους δεν είναι ΓΙΑΠΗΔΕΣ και έχουν βαλθεί να τους εξαφανίσουν από την χώρα.