Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ

Ο πολυκερματισμός της Αριστεράς και η μεγάλη αποχή των εκλογέων οδήγησε ένα ποσοστό των ψηφοφόρων σε «γειτονικούς» συνδυασμούς, όπως στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που με ποσοστό που κυμαίνεται κοντά στο 2% σε όλη την Ελλάδα παρουσίασε ψηφοδέλτια σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

«Επειτα από αυτό το αποτέλεσμα, δεν μπορεί κανείς να μας αγνοεί», σχολίαζαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τονίζοντας ότι οι συνδυασμοί της κατάφεραν και έλαβαν περίπου 100.000 ψήφους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνεργασίες με άλλους συνδυασμούς της Αριστεράς. Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμούν ότι τα τρία ψηφοδέλτια που στήριξαν στην Αττική ο ΣΥΝ, η Δημοκρατική Αριστερά και το Μέτωπο Αλληλεγγύης προκάλεσαν ενδοαριστερά διλήμματα και έστρεψαν ένα μέρος των ψηφοφόρων στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που παρουσιάστηκε ενισχυμένο σε σχέση με τις προβλέψεις.

Εκτός της Αττικής, όπου εξελέγη ο Αγγελος Χάγιος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε περιφερειακούς συμβούλους στη Δυτική Ελλάδα με τον πρώην ευρωβουλευτή Δημήτρη Δεσύλλα, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στα Ιόνια νησιά, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Κρήτη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε συμβούλους και σε αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου και στην επαρχία. Συγκεκριμένα εξέλεξε δημοτικούς συμβούλους στον Δήμο Αθηναίων, στο Περιστέρι, στον Βύρωνα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη, όπου έλαβε και ποσοστό 6,54%, στη Δάφνη, στον Υμηττό, στην Πετρούπολη, στη Γλυφάδα και στου Ζωγράφου. Εξέλεξε επίσης στον Δήμο Ιωαννιτών.

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: