Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ…ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών της 65χρονης από το Ηράκλειο σε σχέση με τα κυκλώματα που λυμαίνονται τις φυλακές, ξυλοκοπώντας και εκβιάζοντας εγκλείστους με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από τους οικείους τους.

Η κραυγή απόγνωσης της 65χρονης, ο γιος της οποίας είναι υπόδικος στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρεται ότι εισακούστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την καταγγέλλουσα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε να ελεγχθούν ονόματα, τηλέφωνα και λογαριασμοί υπόπτων.

Σημειώνεται ότι η 65χρονη είχε ζητήσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου με την συνδρομή του προέδρου της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Απόλλωνα Καλογερόπουλου.

Όπως καταγγέλλει, η ζωή του γιου της βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο από ομάδα εγκλείστων. Σύμφωνα με την ίδια, τον έχουν ξυλοκοπήσει, μαχαιρώσει ενώ πριν από λίγες ημέρες χάραξαν στο μέτωπο του τα αρχικά της μητέρας του, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Η 65χρονη είναι συνταξιούχος και πολλές φορές για να επιβιώσει, αναγκάζεται να δουλεύει σε σπίτια. Όπως ανέφερε στην «Π» ήδη έχει υποχρεωθεί να καταβάλλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους εκβιαστές του γιου της, φοβούμενη για τη ζωή του.

ΠΑΤΡΙΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: