Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

“Ίδρυμα κοινωνικής αδιαφορίας” χαρακτηρίζει το ΙΚΑ ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι

“Η άποψη ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει για την δημιουργία ενός συστήματος προστασίας της υγείας του πολίτη αποκτά χαρακτήρα επείγουσας δράσης, μέτρων και αποφάσεων στις ημέρες μας.

Ιατροί και ασθενείς έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε την πολιτεία να αδιαφορεί, ουσιαστικά να ταλαιπωρεί τον πολίτη ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το προεδρείο του Ι.Σ.Η. εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του προς την διοίκηση του Ι.Κ.Α. για την ανικανότητα διαχείρισης, ελέγχου και προγραμματισμού του Ιδρύματος στην πόλη μας.

Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις «τριών ταχυτήτων» για τους ιατρούς, η λήξη και μη ανανέωση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων ιατρών, ασκούν αφόρητη πίεση στους ελάχιστούς εναπομείναντες ιατρούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Κυρίως όμως προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων που καθημερινά εκλιπαρούν για ραντεβού σε ειδικότητες αιχμής χωρίς αποτέλεσμα γιατί απλά δεν υπάρχει επάρκεια ιατρών».

Τέλος, καλεί «αυτή την ύστατη ώρα τον αρμόδιο υπουργό αλλά και την διοίκηση του Ιδρύματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους αποκαθιστώντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα, από «Ίδρυμα Κοινωνικής Αδιαφορίας» σε Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφαλίσεως».

ΠΑΤΡΙΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: