Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ… ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!

Αποκαλυπτικό ήταν το επείγον έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που έλαβαν οι γονείς των 50 μαθητών του 1ου Γυμνασίου Συκεών. Σύμφωνα με αυτό, καλούνται οι γονείς άμεσα να αποφασίσουν αν επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτούν στο Αθλητικό Σχολείο, ενώ με άλλη υπεύθυνη δήλωση καλούνται εγγράφως να δηλώσουν αν θα μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με δικά τους μέσα, ώστε να συνεχίσουν να κάνουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Δεκάδες γονείς αθλητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο βρίσκονται τώρα σε αδιέξοδο, αφού στη μέση της χρονιάς καλούνται να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα μετακίνησης των παιδιών τους, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε αθλητικό σχολείο. "Θα πρέπει δηλαδή τα παιδιά να φοιτούν όχι σε αθλητικό σχολείο, στο οποίο έκαναν μέχρι τώρα τα μαθήματά τους και τα αθλήματα, αλλά να κάνουν μάθημα σε κανονικά σχολεία και να μετακινούνται με το αστικό λεωφορείο κάθε φορά που θα πρέπει να συμμετέχουν στα υποχρεωτικά αγωνίσματα", εξηγεί γονέας που έλαβε την επιστολή. Το πρόγραμμα των μαθητών που φοιτούν σε αθλητικά σχολεία περιλαμβάνει καθημερινά συμμετοχή σε διάφορα αγωνίσματα, τα οποία, όπως φαίνεται, θα γίνονται πλέον εκτός των ειδικών σχολείων.

Τι κρύβεται πίσω από την επιστολή και την υπεύθυνη δήλωση
Οι 50 μαθητές του Αθλητικού Σχολείου Συκεών συστεγάζονται με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Συκεών. Μέχρι τώρα όσοι ανήκαν στο Αθλητικό Σχολείο χρησιμοποιούσαν ειδικό λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους, αφού ήταν μαθητές που προέρχονταν από πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι μαθητές του Αθλητικού Σχολείου Συκεών έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ και έχουν τιμηθεί με πολλές άλλες διακρίσεις.
Όπως εξηγεί ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος γονέας μαθητή-αθλητή που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών, "ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας μάς δείχνει τον δρόμο της εξόδου από το σχολείο, αφού θα πρέπει μόνοι μας πλέον να αναλαμβάνουμε τις μετακινήσεις των παιδιών μας".
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, σε απόσταση αναπνοής από τις διακοπές των Χριστουγέννων πλέον, δεν έχουν γίνει τοποθετήσεις γυμναστών και προπονητών στα αθλητικά σχολεία της χώρας, και όλα δείχνουν πως χιλιάδες μαθητές και γονείς οδηγούνται ουσιαστικά σε αδιέξοδο, αφού δεν υπάρχει πλέον πρόβλεψη ούτε για τη μεταφορά αυτών των μαθητών.

Της Σ. Μαργαριτίδου

ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: