Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Δ. ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «N-TV»: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ..ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ;;;;

Τους συγγενείς διδασκόντων που έχουν διορισθεί ως προσωπικό στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αναζητά το υπουργείο Παιδείας.

Με εγκύκλιο που απέστειλε προς τα ΤΕΙ ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ζητά να απαντήσουν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου στα εξής: Πόσοι και ποιοι, ονομαστικά συγγενείς (γιοι και κόρες) διδασκόντων στο κάθε ίδρυμα έχουν καταλάβει θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού τεχνικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού σε σχολές ΤΕΙ την τελευταία 15ετία και εάν υπάρχουν παιδιά διδασκόντων στο κάθε ίδρυμα που κατέλαβαν θέσεις στην ίδια σχολή με τους γονείς την τελευταία 15ετία. Πόσοι και ποιοι (ονομαστικά) είναι αυτοί και σε ποια σχολή υπηρετούν.

Το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει ανάλογα έγγραφα και στα Πανεπιστήμια, ενώ σχετική εγκύκλιο απέστειλε και προς τους εποπτευόμενους ερευνητικούς φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ζητώντας να στείλουν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου στοιχεία σχετικά με το διορισμό σε θέσεις ερευνητών όλων των βαθμίδων, προσώπων άμεσης συγγένειας των υπηρετούντων την τελευταία 15ετία.

Ήδη, ορισμένα ΑΕΙ έχουν εκφράσεις τις ενστάσεις τους για τις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας, επικαλούμενοι το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: