Με πέπλο προστασίας κάλυπτε η εισαγγελέας του Μονάχου Μπόιμλερ -γνωστή και από τα ταξίδια της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας- τον φυγόδικο Φόλκερ Γιουνγκ, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι περιοριστικοί όροι εις βάρος του που τον κρατούσαν «όμηρο» στη χώρα μας.
Στο πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, που κατηγορείται από την ελληνική δικαιοσύνη για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Ιούνιο του 2008.
Ωστόσο στα τέλη του περασμένου μήνα δεν έδωσε ως όφειλε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου, νησί όπου και διέμεινε, και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του.
Ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του είχε ζητήσει να αρθούν ή να τροποποιηθούν οι περιορισμοί της εξόδου του από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Ε», ο Γερμανός ήθελε να παρουσιάζεται από 1/7 έως 30/9 κάθε έτους στο αστυνομικό τμήμα της Πάρου και από 1/10 έως 30/6 του επόμενου έτους στην εισαγγελία του Μονάχου ή στο ελληνικό προξενείο της πόλης.
Συνέδεε τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να παραμένει επί 9μηνο στη Γερμανία με ιατρικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, στην αίτησή του προς την ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης Μαρία Νικολακέα υποστήριζε ότι πάσχει από σύνδρομο δυσανεξίας στη γλουτένη, χρόνιο σύνδρομο Lumbal με στένωση του νοτιαίου μυελού, με συνέπεια να πρέπει να λαμβάνει ανά εξάμηνο ειδική αναλγητική ένεση στη σπονδυλική στήλη.
Κατά τον ίδιο τα προβλήματα αυτά δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα.
Ομως το πρώην στέλεχος της Siemens προσκόμιζε στην αίτησή του προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τα επιχειρήματά του και επιστολή της εισαγγελέως του Μονάχου προς τον συνήγορό του (από 1/3/2010) σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία «καμία απολύτως στοιχειώδης ένδειξη ενοχής, επαρκής για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του κατηγορούμενου».
Στην πεντασέλιδη επιστολή της προς τον κ. Μαριάσι (συνήγορο του Γιουνγκ) η κ. Μπόιμλερ ανέλυε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους ο κατηγορούμενος στη χώρα μας δεν είχε καμία ανάμειξη με τα «μαύρα ταμεία» της επιχείρησης.
Βέβαια, η δικαστική λειτουργός υπενθύμιζε πως ο ίδιος ο Χριστοφοράκος είχε καταθέσει ότι είχε ίσως θέσει προς τον Γιουνγκ το θέμα των δωρεών προς τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, αλλά και πως από κοινού πραγματοποιούσαν επισκέψεις «φιλοφρόνησης» σε υπουργεία, εταιρείες και προέδρους τραπεζών, χωρίς πάντως να συζητούν «ύποπτα» θέματα.
Παρά τις αιτιάσεις του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης απέρριψε στις 7 του περασμένου μήνα το αίτημά του.
Η συνέχεια είναι γνωστή.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου