Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ».ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ;;;;
Η ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...

Δέκα μήνες μετά τις συλλήψεις των έξι προσώπων (Μαζιώτη, Ρούπα, Γουρνά, Κορτέση, Νικητόπουλου, Σταθόπουλου), που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές έχουν σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα», και περίπου ένα μήνα μετά την κλήτευση ως κατηγορουμένων ακόμη τεσσάρων ατόμων, αναμένεται να κηρυχθεί εντός των ημερών το πέρας των ανακρίσεων.

Στη συνέχεια η δικογραφία θα αποσταλεί σε εισαγγελέα για εισήγηση σχετικά με την παραπομπή ή όχι σε δίκη των συνολικά δέκα εμπλεκομένων για να εκδοθεί άμεσα βούλευμα, καθώς η Δικαιοσύνη δείχνει εν προκειμένω ιδιαίτερη σπουδή (όπως άλλωστε έπραξε και με την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς») για τον προσδιορισμό της δίκης πριν παρέλθει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Ομως παρά την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι μηχανισμοί για την επίσπευση της ποινικής διαδικασίας, το αίτημα του πατέρα του βιολόγου Λάμπρου Φούντα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στη συμπλοκή της Δάφνης, να λάβει γνώση των στοιχείων με βάση τα οποία ο γιος του συνδέεται με τον «Επαναστατικό Αγώνα», δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Μήνυση από πατέρα

Η μήνυση μάλιστα που έχει από τον περασμένο Ιούνιο κατατεθεί από τον πατέρα και τον θείο του Λάμπρου Φούντα με την οποία ζητούν να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, δεν έχει πάρει ακόμη τον δρόμο της διερεύνησης.

Στη μήνυση οι συγγενείς του Λάμπρου Φούντα, οι οποίοι αποδίδουν τον θάνατό του σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση» γι' αυτό και στρέφονται κατά των «φυσικών και ηθικών αυτουργών», αναφέρονται σε μια σειρά από παράδοξα που σημειώθηκαν αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, όπως ότι:

* Δεν του παρασχέθηκε καμιά ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο «με νεκροφόρα και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ», όπου η νεκροτομή έγινε σαν να ήταν αγνώστων στοιχείων.

* Η κατάσχεση πειστηρίων στο σπίτι του έγινε, όπως σημείωνε το σχετικό εγγραφο, στο πλαίσιο διερεύνησης «των ευθυνών του Λάμπρου Φούντα (σ.σ. δηλαδή του νεκρού) για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών»!

Η καθυστέρηση στη χρέωση της μήνυσης σε εισαγγελέα ανάγκασε τον πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας, Σωτήρη Καλαμίτση, να διαμαρτυρηθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε και αίτημα στους εφέτες ανακριτές για χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας επισημαίνοντας ότι οι οικείοι του νεκρού το μόνο που γνωρίζουν μέχρι σήμερα για την υπόθεση είναι ότι έχασε τη ζωή του.

Ανάληψη ευθύνης

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία του «Επαναστατικού Αγώνα» που φέρεται να σχετίζεται με τον Λάμπρο Φούντα. Η δικογραφία πρόκειται να διαβιβαστεί από τους ανακριτές στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να διενεργήσει έρευνα για τη μήνυση, ώστε να λάβουν τελικά αντίγραφα και οι συγγενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι από τους εμπλεκομένους, οι Μαζιώτης-Ρούπα και Γουρνάς έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη (σε κείμενά τους μιλούν για τον «σύντροφο Φούντα»), ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: