Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

35 ΕΥΡΩ Η ΤΑΡΙΦΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Αεροδρόμιο - κέντρο Αθήνας σταθερά 35 ευρώ για τους πελάτες των ταξί από τις αρχές του χρόνου. Βασική προϋπόθεση ο προορισμός ή, αντίστροφα, η αφετηρία, να βρίσκεται μέσα στο δακτύλιο ή στα όριά του.

Τις επόμενες ημέρες -μπορεί και μεθαύριο- αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση από τον Σπύρο Βούγια, με πρωταρχικό στόχο να αποφευχθούν τα γνωστά περιστατικά υπέρογκων χρεώσεων, ιδιαίτερα σε τουρίστες.

Το ποσόν αυτό θα ισχύσει για οποιοδήποτε σημείο εντός του δακτυλίου ή επί των οδών που τον περικλείουν, ενώ η λεγόμενη «διπλή ταρίφα» μετά τις 12 το βράδυ θα κοστίζει 50 ευρώ.

Τα σωματεία των αυτοκινητιστών δεν έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής κάποια αντίρρηση γι' αυτό το μέτρο, παρ' όλο που έχουν ακουστεί ενστάσεις για τις ημέρες που έχει ιδιαίτερη κίνηση και το ταξίμετρο ενδεχομένως να έδειχνε περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τα 35 ευρώ δεν βγήκαν τυχαία, καθώς μια ομάδα συνεργατών έκανε πολλές διαδρομές με ταξί από διάφορα σημεία του δακτυλίου προς το αεροδρόμιο και πίσω και κατέληξε σ' αυτόν το μέσο όρο.

Οπως διαβεβαίωναν χθες, πρόκειται για ένα μέτρο που θα διασφαλίσει την αποφυγή αισχροκέρδειας, αφού οι τουρίστες θα ξέρουν εκ των προτέρων τι θα πληρώσουν και από την ειδική κάρτα που θα υποχρεούνται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο οι αυτοκινητιστές.
Λ.Σ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ταξιτζήδες που σου την έχουνε στημένη στο Σύνταγμα όταν έρχεσαι νύχτα με το express του αερδορομίου, παίζει να σου ζητήσουνε 35 Ευρώ γιά να σε πάνε μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας...