Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

50.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΆΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Στην 5η θέση ανάμεσα στα χιλιάδες αιτήματα δεκάδων χωρών που φιλοξενούνται από τον ιστότοπο www. gopetition.com. βρίσκεται το αίτημα Ελλήνων πολιτών για άρση της βουλευτικής ασυλίας μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας.

Ηδη 50.000 Ελληνες πολίτες υπέγραψαν το ψήφισμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στις 7 Μαΐου 2010 και θα κατατεθεί το νέο έτος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι υπογράφοντες, όπως αναγράφεται στο ψήφισμα, στόχο έχουν την προστασία του Ελληνικού Δημοσίου από μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο σκοπό έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων και τη σταδιακή πτώχευση του ελληνικού κράτους.

Ζητούν όποιος -ακόμη και βουλευτής- έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από την περιουσία του ελληνικού κράτους να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπροσώπου του λαού. Ψηφίζουν επίσης υπέρ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών που ενεπλάκηκαν σε οικονομικά σκάνδαλα, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρίσκοντας... τη βουλευτική ασυλία. Τέλος, εισηγούνται να ελεγχθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα και για εκείνα που έχουν παραγραφεί.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέχρι τις 31/12/2010.

Ο ιστότοπος της Goougle Go Petition International υποστηρίζει και προωθεί εκστρατείες σε 75 χώρες παγκοσμίως. Είναι διεθνώς ο πιο δημοφιλής στο είδος του, ενώ η σελίδα του στο Facebook δέχεται καθημερινώς χιλιάδες επισκέψεις.
ΕΛ. ΚΑΖ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: