Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ»

Απέρριψε η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα για ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της «υπεξαίρεσης» στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με συντριπτική πλειοψηφία (μόνο ένας μειοψήφησε) οι εφέτες αποφάσισαν, χθες το μεσημέρι, πως δεν απαιτείται ειδικός ανακριτής στη συγκεκριμένη περίπτωση και η δικογραφία θα παραμείνει στα χέρια του τακτικού ανακριτή που τη χειριζόταν μέχρι σήμερα. Η Ολομέλεια συνεδρίασε με απαρτία -παρέστησαν περίπου 40 από τους συνολικά 70 εφέτες- και το σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιευθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Το αίτημα για τη σύγκληση της Ολομέλειας και τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή υπέβαλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκης στη διοίκηση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, μόλις παραδόθηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Α. Τσεμπερά. Μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου το χρηματικό ποσό τους ελλείμματος ανήλθε στα 51,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμπλέκονται 25 στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και τέσσερις διατελέσαντες αντιδήμαρχοι οικονομικών.

Η πρώτη κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε το καλοκαίρι του 2009, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της ελλείμματος, σε βάρος του υπαλλήλου της ταμειακής υπηρεσίας Π. Σαξώνη και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Ο παραπάνω υπάλληλος προφυλακίστηκε, ενώ η δίωξη προσωποποιήθηκε και για ακόμη έναν διοικητικό υπάλληλο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, μετά την απολογία του.

ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: