Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Σ. ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ

Στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η κόρη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χ. Καραβέλα (ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό), Σαλίνα Καραβέλα σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens Νίκου Ζαγοριανού.

Η μήνυση σε βάρος του κ. Ζαγοριανού αφορά το αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας» και της παράβασης καθήκοντος εξαιτίας των χειρισμών του κατά την τακτική ανάκριση στο σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι 27χρόνη Σαλίνα Καραβέλα, όπως και η μητέρα της Μάρθα, συνελήφθησαν, διώχτηκαν και προφυλακίστηκαν όταν έγινε αντιληπτή η διαφυγή του Χ. Καραβέλα στο εξωτερικό. Οι άλλες δύο κόρες του Χρ. Καραβέλα, Αλεξία και Φοίβη, οι οποίες επίσης εδιώχθησαν, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο κόρες του πρώην στελέχους της Siemens οι οποίες είχαν αφεθεί ελεύθερες μετά τις απολογίες τους, είχαν καταβάλει εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ η καθεμία (αρχικά η εγγύηση ανερχόταν στο 1.000.000 ευρώ για την καθεμία), ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η υποχρέωση να παρουσιάζονται τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Ειδικότερα, ως προς τη Σαλίνα Καραβέλα στις 8 Ιουλίου 2009, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και της χρηματικής εγγύησης των 30.000 ευρώ. Το βούλευμα αναφέρει ότι η κατηγορούμενη δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να διευκολύνει τη φυγή της, αντίθετα επέστρεψε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για να απολογηθεί, ενώ δεν έχει και εγκληματική ροπή.

Η Σαλίνα Καραβέλα με την μηνυτήρια αναφορά της κατηγόρησε το Ζαγοριανό ότι την εξέθεσε εν γνώσει του σε δίωξη ή τιμωρία, ενώ ήταν αθώα, καθώς συνέταξε σε βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο, με συνέπεια την προφυλάκισή της τον Ιούνιο του 2009. Υποστήριζε ότι «η παράνομη και ποινικώς επιλήψιμη συμπεριφορά του ανακριτή σε βάρος μου, που οδηγήθηκα, με παράνομο ένταλμα προφυλάκισης, στις φυλακές, δεν υπήρξε τυχαία».

Ο κ. Παπαδάκης ο οποίος διεξήγαγε την ποινική προκαταρκτική εξέταση, έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κρίνοντας ότι οι κατηγορίες που απέδωσε ο Ν. Ζαγοριανός στην Σαλίνα Καραβέλα δεν ήταν έωλες, αλλά στοιχειοθετημένες και νόμο βάσιμες, με επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της κόρης του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, κάτι εξάλλου που επιβεβαιώθηκε με βουλεύματα που ακολούθησαν και άλλες δικαστικές ενέργειες των εφετών - ανακριτών που χειρίστηκαν στη συνέχεια την υπόθεση.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδάκης αποκρούει ότι η κόρη του στελέχους της Siemens δεν γνώριζε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις που είχε με τον πατέρα της

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: