Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΑΒΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά «"σημερινό ρεπορτάζ" της δημοσιογραφικής σελίδας defencenet.gr» ότι «το υποβρύχιο Παπανικολής παρουσίασε μείζονες αβαρίες κατά το ταξίδι του από το Κίελο στην Ελλάδα σε σημείο που να δημιουργείται ευρύτερος προβληματισμός» .
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υποβρύχιο «Παπανικολής» προσορμίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκάς) προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα και στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων)».
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ, στη διάρκεια του ταξιδιού του, λόγω ακριβώς των ακραίων καιρικών συνθηκών, απώλεσε το υδρόφωνό του, το οποίο αντικαταστάθηκε επίσης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Οι σχετικές εργασίες αντικατάστασης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καλύπτονται από την εγγύηση.
«Όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με «μεγάλες αβαρίες» που καθιστούν «μη επιχειρησιακό» το υποβρύχιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Το έλασσον αυτό συμβάν - προστίθεται στην ανακοίνωση - είναι απολύτως φυσιολογικό για τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρησιακή λειτουργία του πλοίου που δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε με τον πιο απαιτητικό τρόπο.
Το πλοίο επί δύο και πλέον μήνες έπλευσε, ελέγχοντας όλα τα μέσα που διαθέτει υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, από τη θάλασσα της Νορβηγίας στο Κίελο και από εκεί μέσω Ατλαντικού και Μεσογείου στην Ελλάδα.
Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάσσεται ήδη άμεσα στην επιχειρησιακή λειτουργία του Στόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη εκδοθεί».
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού κάνει λόγο για κάποιους κύκλους που κάνουν την ύστατη προσπάθεια «να υπονομεύσουν και να απαξιώσουν το πιο σύγχρονο και άρτιο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η μυθολογία όμως «περί του υποβρυχίου που γέρνει» διαψεύστηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο».
Αύριο στις 15:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής του υποβρυχίου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Κ.
Γιανναράκος

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: