Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Γενική πανελλαδική, πανεργατική απεργία κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ· δεκάδες ενώσεις και ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη απεργεί σύσσωμος ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας: Την γενική απεργία της Τετάρτης έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στη απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και την ίδια ώρα στο Πεδίον του Άρεως.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

    * Αεροσκάφη: Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις τόσο της Olympic Air όσο και της Aegean Airlines λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Οι ελεγκτές απεργούν από τις 00:01 της Τετάρτης ώς τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
    * Τρένα: Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού.
    * Στην Αθήνα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το Μετρό και ο ΗΣΑΠ από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το τραμ από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Τετράωρη στάση εργασίας στα ταξί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
    * Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία καθώς θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
    * Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το προσωπικό του ΙΚΑ, του ΕΚΑΒ όπως και οι οδοντίατροι.

Δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια λόγω 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν κατέλθει από την Τρίτη σε 48ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης καθώς και σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».



NEWSROOM-ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oloi stous dromous ayrio re!!!!!!!!!!!!oloi as ksypnhsoume epitelous mas pernoun tis zwes as mpoune sthn akrh kommatika politika ideologika ginetai xamos pantou oloi gia agries apergies agries sygrouseis

Ανώνυμος είπε...

EGO BOLEYTIKA STO DIMOSIO!
STA PAPARIA MOY H APERGIA REEEEEE!!!

AYRIO EXI FRAPEDOYMPA ERMOY KAI KRAKSIMO STOYS KLAPSES POY THA KANOYN POREIA!

FETAAAAAAAA!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι στο δρόμο!
Το νομοσχεδιο ψηφιστηκε κι εσεις ολοι στο δρομο!
Αλλη μια ελληνικη πρωτοτυπία!

Ανώνυμος είπε...

Εν το μεταξύ όποτε κάνουν τα συνδικάτα απεργία κάνουν και τα ΜΜΕ!Εκεί σας θέλει ο λαός ρεμάλια...Να καλύψετε τα κύμματα οργής.Αλλα σε μισθοφόρους τι να εξηγήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μιά απεργία μέσα σε τόσες που έχουν γίνει. Έχει καταντήσει αηδία το θέμα. Με την ευκαιρία, να ενημερώσω ότι στον ιδιωτικό τομέα όλοι εργάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Εμπρος!
Ολοι στους δρομους! Να διαδηλώσουμε κατα αυτων των οποίων τις κατουρημενες ποδιές φιλουσαμε τοσα χρονια και τους οποίους θα ξαναψηφισουμε μονοκούκι στις επόμενες εκλογές.
Βρωμοέλληνες καλα να παθετε. Έχετε οτι σας αξίζει!