Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών παρέπεμψε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανώνυμη ασφαλιστική εταιρεία, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μέλη του Δ.Σ. εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 42α του Κ.Ν. 2190/20.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία - μετοχών και ομολόγων - στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α) ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρείας, που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή. Απαγόρευσε δηλαδή, την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Ακόμη ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες εκθέσεις ελέγχου για τη χρήση 2009 καθώς και για όλες τις προηγούμενες χρήσεις, δεδομένου ότι η έκδοσή τους στηρίχθηκε σε ψευδή δεδομένα.

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: