Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του εργάτη από την Αίγυπτο, που σκοτώθηκε πέφτοντας από τον τρίτο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας, θέτει η Παναττική Ενωση Καθαριστριών.

Η Ενωση χαρακτηρίζει «εργατική δολοφονία» το θάνατο του Εμάντ και προσθέτει: «Ο εργασιακός μεσαίωνας, η εργοδοτική και κρατική βαρβαρότητα είναι ήδη εδώ. Οι εργατικές κατακτήσεις και οι εργασιακές σχέσεις δεν κινδυνεύουν, έχουν ήδη καταργηθεί».

Τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα ακόλουθα:

- Πώς βρέθηκε ο εργαζόμενος να δουλεύει την Κυριακή, ενώ η υπηρεσία είναι κλειστή και η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εργολαβική εταιρεία αναφέρει ρητά ότι ο καθαρισμός γίνεται μόνο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 4-9 το απόγευμα;

- Ποιος έδωσε κλειδιά στον άτυχο εργαζόμενο, αφού το θυρωρείο του κτιρίου παραμένει κλειστό κάθε Σαββατοκύριακο;

- Ποιος ελέγχει τους εισερχόμενους στη Γενική Διεύθυνση του υπουργείου;

- Υπάρχουν εργαζόμενοι που δηλώνονται ότι δουλεύουν στα συνεργεία καθαρισμού αλλά απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου;

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα, από την ΠΕΚΟΠ και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς έξω από το κτίριο του υπ. Εργασίας στην οδό Κοραή «για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με κυβερνητικές πλάτες».

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πότε θα πετάξουμε την Λούκα από το παραθυρο απορώ εγώ...

Ανώνυμος είπε...

αυτη την εταιρια θα τη μαθουμε ποτε;