Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ!!!!ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προετοιμάζει προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι κρατούμενοι που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία θα μπορούν κρατούνται επ΄αόριστον και χωρίς δίκη στο Γκουαντάναμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, το σχετικό προεδρικό διάταγμα αναμένεται να δίνει την δυνατότητα στους κρατούμενους και τους δικηγόρους τους να "αμφισβητούν" τους λόγους για τους οποίους κρατούνται ανά περιόδους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ αφορούν κρατούμενους που "δεν μπορούν" να δικαστούν ούτε να αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να κλείσει την φυλακή μετά την εκλογή του αλλά αθέτησε την προθεσμία που είχε ορίσει ο ίδιος ένα χρόνο αργότερα, αποτυχία που ο ίδιος απέδωσε στις πολιτικές "δυσκολίες" που αντιμετώπισε. Ο Ομπάμα είχε ταχθεί υπέρ της προσαγωγής των υπόπτων τόσο σε πολιτικά δικαστήρια όσο και "αναδιαμορφωμένες" στρατιωτικές "επιτροπές" [στρατοδικεία] για τους υπόπτους, που είχαν μεταφερθεί στη βάση στην διάρκεια των πρώτων φάσεων του λεγόμενου "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" επί των ημερών του προέδρου Τζορτζ Μπους.


Σύμφωνα με την Washington Post 48 από τους 174 εναπομείναντες κρατούμενους στο Γκουαντάναμο πιστεύεται ότι θα συνεχίσουν να "κρατούνται επ' αόριστον".  Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία ετοιμάζουν νομοσχέδιο το οποίο θα εμποδίζει την παραπομπή υπόπτων στα πολιτικά δικαστήρια και το κλείσιμο της φυλακής, που θεωρείται "μαύρη τρύπα" σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκαιο.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: