Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Απαγόρευση του καπνίσματος σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σε δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου στην Ισπανία έπειτα και από τη ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου χθες από το ισπανικό κοινοβούλιο.

Η χθεσινή αντικαπνιστική νομοθεσία, θέτει την Ισπανία στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία. Η παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο 600.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ισπανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το νομοσχέδιο που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο, σε υπαίθριους δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους, προαύλιους χώρους σχολείων και νοσοκομείων.

Ο νόμος που ισχύει από το 2006 απαγορεύει το κάπνισμα στους χώρους εργασίας και τα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ωστόσο μέχρι σήμερα παρείχε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατόριων και μπαρ να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των καταστήματων τους, κάτι το οποίο έκανε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών.

Οι ιδιοκτήτες των χώρων διασκέδασης αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος θα απομακρύνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους, επιχείρημα που απέρριψε η κυβέρνηση λέγοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν έχει πλήξει ουσιαστικά αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: