Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Ε.Ε.ΝΑΙ…ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…

Παρά τη χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, οι περισσότεροι Eυρωπαίοι υποστηρίζουν τις εκτός Ευρώπης ανθρωπιστικές δαπάνες σύμφωνα με την Επίτροπο για την απάντηση της Ε.Ε. σε κρίσεις με αποστολή βοήθειας Kristalina Georgieva.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στον WAZ.EUobserver, εξηγεί πως η Ε.Ε. βοήθησε φέτος 140 εκατομμύρια ανθρώπους να επιβιώσουν από φυσικές καταστροφές και συγκρούσεις το 2010.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Ευρώπη ξεκίνησε με έναν ετήσιο προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ και τελείωσε φέτος με δαπάνες 1,1 δις. ευρώ. "Με τα χρήματα αυτά", τονίζει η Georgieva, "αγγίξαμε τη ζωή 140 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μία πολύ σοβαρή επίδραση λαμβανομένου υπόψη του ποσού που δαπανήθηκε".

"Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης", επισήμανε, "καταφέραμε να αυξήσουμε τις ανθρωπιστικές δαπάνες κατά 300 εκατ. ευρώ, πράγμα που δεν είναι αμελητέο. Ο πιο σημαντικός τρόπος να κάνεις τους ανθρώπους να μας υποστηρίξουν στην προσπάθειά μας να μαζέψουμε τους αναγκαίους πόρους για την οικονομική βοήθεια, είναι να τους δείξεις πως τα χρήματα πράγματι δαπανώνται για τους ανθρωπιστικούς σκοπούς που ετάχθησαν. Όταν οι άνθρωποι πεισθούν πως οτιδήποτε κάνουν χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση της ανθρωπότητας και για ένα καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο, τότε είναι γενναιόδωροι", δήλωσε.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: