Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ

Με στάση εργασίας στην Αττική και δύο συγκεντρώσεις στις μεγαλύτερες και πιο εμπορικές πλατείες της πρωτεύουσας, στο Σύνταγμα στη 1 μ.μ. από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ και στην Ομόνοια στις 2 μ.μ. από το ΠΑΜΕ υποδέχονται το νέο προϋπολογισμό οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για την τελευταία, ουσιαστικά, κινητοποίηση των συνδικάτων εντός του 2010, μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς με πάρα πολλές (οκτώ) γενικές απεργίες, με την πρωτοφανή απόφαση για μείωση αποδοχών και συντάξεων και τη δολοφονία τριών εργαζόμενων («Μαρφίν») τον περασμένο Μάιο.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού (σ.σ. τα μεσάνυκτα στη Βουλή), αλλά και τα μέτρα για την «αναδιάρθρωση» των συγκοινωνιών και τη νέα (δεύτερη μέσα στο 2011) μείωση των αποδοχών στις δημόσιες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ (κατά 10% από την 1η/1/2011).

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της χώρας μας θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη δράση και τους αγώνες τους όσο θα συνεχίζονται οι άδικες και σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

**Στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, που έχουν κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: