Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα είναι έτοιμο να νέο (αυστηρότερο) νομοσχέδιο για την αθλητική βία, όπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο της σύσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Νικητιάδη, με φορείς του ποδοσφαίρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γ.γ.Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος. Στη συνάντηση ειπώθηκε ότι η βία στα γήπεδα έχει... ελαττωθεί, παρά το κύμα επεισοδίων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό.
 
"Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οποιοδήποτε γεγονός δεν εξελίσσεται ειρηνικά και έχει χαρακτηριστικά έντονης αντιπαράθεσης, εκ των πραγμάτων μπορεί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εκδηλώνεται η βία. Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη λειτουργία ενός σωματείου. Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλει να παρεμβαίνει προκειμένου να δείχνει το δρόμο τον ειρηνικό. Σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε. Εγώ ήδη είχα κάνει συναντήσεις και με τους τρεις προέδρους των μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων. Ακόμη έχω συναντηθεί με την ΕΠΟ, ενώ θα  πραγματοποιηθούν και άλλες επόμενες συναντήσεις. Το επόμενο βήμα μας θα είναι να δώσουμε στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα ζητήματα καταπολέμησης της βίας. Η κατάθεση είναι διαφορετικό πράγμα από το να δοθεί στη δημοσιότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι το αργότερο στο τέλος Ιανουαρίου, πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, να είναι δηλαδή στη διαβούλευση", τόνισε ο κ.Νικητιάδης.

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπιτσαξής σημείωσε: “Οσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες ο δρόμος της Πολιτείας με το συντεταγμένο ποδόσφαιρο είναι επιβεβλημένος. Αντικείμενο αυτής της συζήτησης ήταν η αποτίμηση, από τη σκοπιά του προβλήματος της βίας στα γήπεδα, του τι συνέβη στον πρώτο γύρο των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Ξέρω, ότι πολλοί Ελληνες πολίτες θα πουν ότι και φέτος έχουμε μία από τα ίδια. Η λεπτομερής όμως διείσδυση στα στοιχεία και σ' ένα παρατηρητήριο, το οποίο λειτουργεί από αγώνα σε αγώνα, δείχνει ότι συνολικά στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σημειώνεται κάποια πρόοδος στην ένταση και στο είδος των επεισοδίων καθώς και στην έκταση των εμπλεκομένων προσώπων και ΠΑΕ. Η ζωή θα δείξει αν η πρόοδο αυτή θα προχωρήσει περαιτέρω ή αν θα είναι εύθραυστη και επισφαλής. Εκτιμούμε όμως, ότι η οδός της συνεννόησης θα αποδώσει περαιτέρω καρπούς και τα γεγονότα θα είναι σημαντικά μειωμένα”.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε: “Πρέπει να αυξηθούν κατά 30% οι δαπάνες για την καλύτερη φύλαξη των γηπέδων. Οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη και είναι στο χέρι τους να βοηθήσουν αποφασιστικά για την καταπολέμηση της βίας”.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: