Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ…ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ…

Μείωση του ελλείμματος κρατικού προϋπολογισμού κατά 27,1% στο ενδεκάμηνο, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 33,2% δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Το έλλειμμα περιορίστηκε στα 18,682 δισ. ευρώ, από 25,634 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το πρωτογενές έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού μειώθηκε κατά 57%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, τον προτελευταίο μήνα του έτους ο ρυθμός αύξησης των εσόδων διαμορφώθηκε σε 4,7%. Βελτιώθηκε δηλαδή σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, παραμένει όμως χαμηλότερα από από το στόχο για αύξηση των εσόδων κατά 5,7%.

Το υπουργείο προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση των εσόδων τον Δεκέμβριο, λόγω της είσπραξης των τελών κυκλοφορίας, της περαίωσης και της εισροής εσόδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 12,2% και τα έσοδα του κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Ο περιορισμός των δαπανών παραμένει ο κύριος παράγοντας για τη μείωση του ελλείμματος. Μπροστά από τους στόχους βρίσκεται η μείωση των πρωτογενών δαπανών του  τακτικού προϋπολογισμού, κατά 10,1%. Ο ετήσιος στόχος αφορά στη μείωσή τους κατά 9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,7% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%.

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: