Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η αποκομιδή των σκουπιδιών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ και η κεντρική αγορά άλλαξε όψη καθώς απομακρύνθηκαν οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί το τελευταίο δεκαήμερο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αποκομιδή στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών παραμένουν στην Ανω Πόλη.

Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του απερχόμενου αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη, η πόλη θα έχει καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

«Από χθες ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου ενισχύθηκε με οκτώ ακόμη οχήματα από τον Δήμο Πανοράματος και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ», δηλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Καζαντζίδης και γνωστοποίησε πως ο ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 9 το βράδυ προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών.

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με δημάρχους γειτονικών δήμων αναμένεται να συμμετάσχουν στο έργο της αποκομιδής άλλα 15 απορριμματοφόρα από τους Δήμους Καλαμαριάς, Συκεών, Θέρμης και Κορδελιού.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: