Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

"ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ" Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ "ΤΡΕΝΑ" ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, με τελευταίο την απόφαση του ΟΣΕ να διακόψει τα δρομολόγια στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, σταματούν προσωρινά τα δρομολόγια Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη, Λάρισα - Καλαμπάκα - Λάρισα, Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα και αντίστροφα, Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ - Καλαμάτα, Κόρινθος - Αργος/Ναύπλιο - Τρίπολη και αντίστροφα, καθώς και όλα τα διεθνή από και προς Θεσσαλονίκη.

Και όλα αυτά την ώρα που η Πάτρα περίμενε τη σύγχρονη διπλή ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή,που θα τη συνέδεε με την Αθήνα μέσα σε 1,5 ώρα. Ταυτόχρονα,το οδικό δίκτυο παραμένει σε "μαύρα χάλια". Οι εθνικές οδοί Πατρών -Κορίνθου, Πατρών - Πύργου, Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Πύργου - Κυπαρισσίας, βάφονται διαρκώς με αίμα, ενώ ανησυχία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και για το έργο της Ολυμπίας Οδού, δεδομένου ότι έχει αναγγελθεί η απόλυση πάνω από 1000 εργαζομένων, στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο, μέχρι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα όσα έχει πει στο www.thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων "Η Γαλαρία" Θεόδωρος Τσελεπής.


Προ ημερών σημειώθηκαν 27 απολύσεις εργαζομένων σε κατασκευαστική εταιρεία, που εργάζεται στο έργο της Ολυμπίας Οδού. Ο κ. Τσελεπής μιλώντας στο www.thebest.gr επισημαίνει: "'Εχουμε 27 απολύσεις συναδέλφων και έχουμε επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα απολυθούν πάνω από 1000 άτομα που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε όλο το μήκος του έργου. Κατά συνέπεια οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου θα επιβραδυνθούν, είναι ήδη δύο χρόνια πίσω οι εργασίες και στο τέλος να δούμε κατά πόσο το έργο θα συνεχιστεί".

Επίσης, ως προς το εργασιακό μέτωπο, αναστάτωση επικρατεί και στους εργαζομένους της ΕΒΟ Αιγίου, μετά την ψήφιση διατάξεων που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίησή της και εκφράζουν φόβους για απολύσεις.

Το φάντασμα της ανεργίας στην περιοχή πλανάται ήδη απειλητικό και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η πραγματική ανεργία κυμαίνεται στην περιοχή στο 20% και γενικότερα οι προβλέψεις λένε πως θα αυξηθεί, μιας και την ίδια ώρα η αγορά στενάζει. Το χρήμα δεν κυκλοφορεί και όπως διαφαίνεται από το νέο χρόνο δεν θα αποφύγουμε νέα λουκέτα.

Μεταναστευτικό

"Ανοιχτή" πληγή αποτελεί την ίδια ώρα το μεταναστευτικό. Από τη μια το δράμα χιλιάδων ανθρώπων, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και από την άλλη οι σιγκρούσεις μεταξύ τους, ο κλεφτοπόλεμος με λιμενικούς και αστυνομικούς και η εξάντληση της υπομονής πολλών κατοίκων της πόλης, που ζητούν λύση εδώ και τώρα, με τους περισσότερους να αντιτάσσονται στην ενεδχόμενη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας.

Α!και ακόμα περιμένουμε το φυσικό αέριο....

thebest.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: