Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

«ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ»:ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΤΑ 25%

Αμεση ήταν η απάντηση που έδωσε το σωματείο εργαζομένων, με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, στην πρόκληση της εργοδοσίας της εταιρείας «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας "Ο Φίλιππος"». Η διοίκηση της εταιρείας, μετά από συνάντηση που είχε με το σωματείο των λιθογράφων της επιχείρησης και απαίτησε την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με μείωση μισθών κατά 25% και αντίστοιχες μειώσεις στα επιδόματα, τα νυχτερινά κλπ. Η εταιρεία (συμφερόντων ΔΟΛ, Μπόμπολα, Μπακατσέλου) εκδίδει και την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ενώ η εργοδοσία έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει και σε αντίστοιχες συναντήσεις την επόμενη βδομάδα με τα υπόλοιπα σωματεία των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού.

Ωστόσο, η ταξική Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, έδωσαν άμεση απάντηση στην εργοδοτική επίθεση. Πρωτοστάτησαν ώστε να πραγματοποιηθεί χτες, αμέσως μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τις προκλητικές εργοδοτικές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση του αγώνα με τρίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας απ' την ερχόμενη Τετάρτη. Η νέα αυτή εργοδοτική πρόκληση - που έρχεται σε συνέχεια της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης που υπέγραψαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΝΕΟΓΑΛ - εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του κεφαλαίου για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Να σημειωθεί πως, ειδικά στην περίπτωση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας», η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης εργοδοτικής επιθετικότητας, που είχε εκφραστεί με το «κόψιμο» του δευτεριάτικου φύλλου του «Αγγελιοφόρου».

ΣΚΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: