Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ(ATE BANK): ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

Σε δέσμευση καταθέσεων από λογαριασμούς αγροτοκτηνοτρόφων για ληξιπρόθεσμα δάνεια που έληξαν στις 31/12/2010, προχώρησε η Αγροτική Τράπεζα στα Γιάννενα, καταδεικνύοντας, για ακόμη μια φορά, τους ληστρικούς και επαχθείς όρους εκμετάλλευσης των αγροτών από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που στραγγαλίζει οικονομικά τους μικρομεσαίους παραγωγούς με κάθε μέσο και τρόπο.

Η ΑΤΕ χωρίς καμία χρονοτριβή, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τους κερδοσκοπικούς όρους σύναψης και χορήγησης των δανείων, προχώρησε, στην πραγματικότητα αυθαίρετα, στην αρπαγή των όποιων αποταμιεύσεων είχαν κάποια αγροτικά νοικοκυριά, με στόχο να καλύψει τις πληρωμές για δάνεια που δόθηκαν την περίοδο της γρίπης των πτηνών το 2007 - 2008. Πρακτικά, η τράπεζα, με τη λήξη της προθεσμίας, εκταμίευσε, χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών της, όσα χρήματα είχαν στους λογαριασμούς τους οι υπερχρεωμένοι μέχρι τα μπούνια αγρότες.

Με τη μεθόδευση αυτή, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η απόλυτα τοκογλυφική τακτική - πολιτική της τράπεζας, κόντρα στους ισχυρισμούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η ΑΤΕ δημιουργήθηκε και λειτουργεί δήθεν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αγροτικού πληθυσμού. Του πληθυσμού που, εδώ που τα λέμε, αποτελεί το βασικό αιμοδότη της, αφού σχεδόν αποκλειστικά με την Αγροτική έχουν οι κάτοικοι της υπαίθρου τις όποιες τραπεζικές τους συναλλαγές, στην Αγροτική καταθέτουν το υστέρημά τους, από την Αγροτική αναγκάζονται να δανείζονται και η Αγροτική, χάρη στην εκμετάλλευση του μόχθου των αγροτών, κατάφερε να γιγαντωθεί και να αποκτήσει τα κεφάλαια που διαθέτει. Η αρπαγή των αποταμιεύσεων των αγροτών, επιβεβαιώνει την πορεία που ακολουθεί ηΑΤΕ στα πλαίσια των κυβερνητικών σχεδιασμών, για τη μετατροπή της σε μία τράπεζα - φιλέτο για επίδοξους μνηστήρες, ενάντια στα συμφέροντα και κόντρα στο μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο φόντο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, των αναδιατάξεων για το μοίρασμα της πίτας, που συντελούνται στο τραπεζικό κεφάλαιο επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, και η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ που συμπληρώνουν τα «μνημονιακά» σχέδια ξεπουλήματος ιδιώτες των εναπομεινασών κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η ΔΩΔΩΝΗ, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας. Είναι λογικό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ να δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια κατάσταση για τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να πέσουν θύματα ωμών εκβιασμών, αλλά ακόμα και να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Οι κύριοι αγρότες τα περισότερα δάνεια τα έχουν ΆΤΟΚΑ, με επιδοτηση από το κράτος. Οι δόσεις ήταν ληξιπρόθεσμες, δεν έπρεπε να πληρωθούν πότε?

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο δεν είναι έτσι, αλλά είχαν υπογράψει σύμβαση που αναφερόταν ότι στην περίπτωση λήξης χωρίς να έχει γίνει αποπληρωμή, δεσμεύεται μέρος της επιδότησης. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΓΙΑ. Άρα λοιπόν τελικά ίσως να μην ήταν και τόσο "αυθαίρετη η εκταμίευση" απο την στιγμή που είχαν υπογράψει και δεν είχε γίνει η αποπληρωμή!
Όταν είναι να πάρουν λεφτά, φωνάζουν, τους θίγεται το δίκιο, αδικούνται κλπ, όταν είναι να πληρώσουν την δόση, κάνουν τον μαλ...κα και άμα τους πείς και κάτι σου λένε, τι σε νοίαζει εσένα, το κράτος πληρώνει, ή θα τα πληρώσω όταν γίνω πλούσιος! Όταν έπαιρνε το δάνειο όμως, δεν έκανε το νταή και ούτε έδειχνε σημάδια οτι δεν θα πληρώσει το δάνειο..
Καλλίτερα πριν γράφετε, να ακούτε και να μαθαίνετε με πιο πολλές λεπτομέρειες ένα θέμα, εάν δεν θέλετε να δίνεται μονόπλευρη και λανθασμένη ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

η ειδηση θα επρεπε να ηταν "αυθαίρετη η μαλακια των αγροτων"

Ανώνυμος είπε...

oi mpatsoi ftaine gia ti gripi twn ptinwn kai gia to fainomeno tou thermokipiou