Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ

“Η ιστορία δεν ξαναγράφεται και ούτε παραγράφεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Δελαβέκουρας, μετά την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις μπορούν να βελτιωθούν ύστερα από συνεπείς προσπάθειε και νε σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, έκανε λόγο για δύο λαούς που “κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο”, δήλωσε ότι περιμένει ειλικρίνεια από την Τουρκία και έκανε λόγο για "δύσκολους γείτονες" που "συνεχίζουν να μιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος και να διεκδικούν τα πάντα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε, την Παρασκευή, ότι η χώρα περιμένει να μη γίνονται δηλώσεις, που αναμοχλεύουν το κοινό παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα, διαστρέφοντάς τα.

Σχετικά με την ανακοίνωση αυτή, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.

    Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας".

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΓΛΩΣΣΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΜΑΚΑΡΙ..