Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά διαδήλωση προχώρησαν σήμερα περισσότεροι από 2 χιλιάδες αστυνομικοί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, ζητώντας καλύτερους μισθούς, τη σύσταση συνδικαλιστικού φορέα, την απομάκρυνση στελεχών που πρόσκεινταν στην κυβέρνηση του εκδιωχθέντα πρώην προέδρου Μπεν Άλι. Οι αστυνομικοί διαδηλωτές υποστήριξαν ότι δεν ευθύνονταν για τους θανάτους των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους στους ίδιους δρόμους που διαδηλώνουν και αυτοί σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα μέσα Δεκεμβρίου όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την ανατροπή του προέδρου Μπέν Άλι έπειτα από 23 χρόνια στην εξουσία.

Σήμερα οι διαδηλωτές οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούσαν πολιτικά ρούχα, σφύριζαν και φώναζαν συνθήματα ενώ αρκετοί από αυτούς αγκαλιάζονταν σε ένδειξη συμπαράστασης για τη σημερινή απόφασή τους.

"Ο φόβος πρέπει να σταματήσει, πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν και να αρχίσουμε και πάλι από την αρχή" δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς σύμφωνα με το Associated Press.

"Δεν φοβάμαι να διαδηλώσω" δήλωσε μια αστυνομικός που υπηρετεί στην υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας. "Δουλεύω 12 χρόνια και αμείβομαι με 500 δηνάρια τον μήνα (250 ευρώ).

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: