Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την Παρασκευή στα Τίρανα, ενώ άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις διαδηλώσεις, έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έπαιρναν μέρος οπαδοί της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά, και ζητούν πρόωρες εκλογές.

Στις ταραχές τραυματίστηκαν 22 πολίτες και τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στην αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις στις διαδηλώσεις πήραν μέρος 20.000 άτομα.

Η αλβανική αντιπολίτευση αντέδρασε στη δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, καθώς σε αυτό «πρωταγωνιστούσε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Μέτα παραιτήθηκε.

Ωστόσο αυτό δεν αποκατέστησε την ηρεμία καθώς η αντιπολίτευση δεν δέχτηκε ποτέ και το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το 2009, στις οποίες πιστεύει ότι έγινε νοθεία, υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα.

Ο Σαλί Μπερίσα είχε κερδίσει τις εκλογές με μικρή διαφορά.

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2011

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πεσ τα ρε 11.36 πεσ τα.Ενω η ελλαδα θα μπορουσε να εξεγερθει αμεσως μετα (η και πριν) το ΔΝΤ και να γινει η πρωτη χωρα που θα το διωξει,δινοντας ετσι εναν αλλο αερα στις υπολοιπες και προετοιμαζοντας το εδαφος για τις εξεγερσεις εκει,μενει απλος παρατηρητης στον αγωνα των αλλων λαων για δικαιοσυνη και καλυτερη ζωη για ολους.Παρα πολλα μπραβο στους λαους αυτους που αγωνιζονται,αν και ειναι αχρηστα αυτη τη στιγμη,και μακαρι να μην ημασταν καγκουροχωρα και να μπορουσαμε να σταθουμε στο υψος των περιστασεων.Το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε τωρα σαν ελληνες ειναι να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελληνες.Αν αυτη η μαμουχαλια λεγεται ελληνισμος,θα θελα να γινω Αλβανος.Καληνυχτα μας και ευχομαι να πανε ολα καλα σε αυτες τις χωρες που το αξιζουν

Ανώνυμος είπε...

μαλακίες τούμπανα, εδώ η δικιά μας σημαία συμβολίζει πλέον όλους τους καμένους νεοναζί σε στυλ Μιχαλολιάκου και όλη τη κουλτούρα της ντόπας και των ολυμπιακών αγώνων των εργολάβων που έδωσαν τη χαριστική βολή για τη χρεωκοπία της χώρας. Επίσης κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει παιχτεί στην Αλβανία πολλοί κάνουν λόγο για δράση παρακρατικών που ανήκουν στην αντιπολίτευση οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι. Αν αυτός που έγραψε για "νενέκους" ας κατέβει σε καμιά πορεία , εκτός και αν οι μόνες πορείες που κατεβαίνει είναι αυτές των Ναζιστών του Μιχαλολιάκου. Αυτοί που ξεφτίλισαν τη σημαία είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ναζιστικές ιδεολογίες στη χώρα που θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τις ορδές του Χίτλερ. Δεν γαμιέστε λέω εγώ κερατάδες ακροδεξιοί.
Και μάθετε επιτέλους να γράφετε κανονικά χωρίς κεφαλαία και με σημεία στίξης. Ξεφτιλισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

12:23 μμ τι σχεση εχει ρε η ελληνικη σημαια με τους ναζι..το οτι η χρυση αυγη καπυλευεται καποια ιδανικα οπως την αγαπη προς την πατριδα, αυτο δεν σημαινει πως τα ιδανικα αυτα ειναι λαθος..προφανως θα ανηκεις σε αυτους που πιστευουν "ολη την γη για πατριδα τους" και μας λες μαλακιες για να δικαιολογισεις τον ανθελληνισμο σου..πες ενα "δε γουσταρω την ελλαδα" να τελειωνουμε θα ηταν πιο τιμιο απο μερους σου..

Ανώνυμος είπε...

11:36 πμ η οποια αλβανικη σημαια ειναι αντιγραφο της πολεμικης σημαιας του βυζαντιου..οι βυζαντινοι ειχαν δυο σημαιαες μια κιτρινη για τον καιρο της ειρηνης και μια κοκκινη οταν ειχαν πολεμο..ο δε σκερντεμπεης ο εθνικος τους ηρωας ηταν ελληνας πριγκυμπας ονοματι γεωργιος καστριωτης..το πως οι αλβανοι απο συγγενες εθνος εγιναν παραδουλευτρες των οθωμανων μου προκαλει απορια..

Ανώνυμος είπε...

re ksekollate me tis shmaies kai tis malakies!oti kai na hthan h shmaia exei ekseftilistei twra!to thema ayto einai?ena kommati pani einai sthn telikh!h ousia einai allh oti se 5 mhnes den tha xoume na fame kai seis katheste kai tsakwneste gia shmaies kai pania.afou toso sas kovei kathiste sto pc sas kai tsakwtheite metaksu sas an kratoun thn shmaia pshla h xamhla!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο 11.56
Νομιζα οτι ο φιλος πο πριν εννοουσε τη σημαια της επαναστασης.Οσο για το εθνικο κωλοπανο στα αρχιδια μας.Ναι,μονη πατριδα μας η γη!!

Ανώνυμος είπε...

11:56 πρέπει να έχεις μεγάλο πρόβλημα, παιδί διαλυμένης οικογένειας, έτρωγες φάπες στο σχολείο, μπορεί και κάποιος να στον έχωσε. Μην ασχολείσαι με σημαίες. Να ασχολείσαι με το καβλί που έχεις στο στόμα. Εγινε και εσύ επαναστάτης παλιοτσόυλα.

Ανώνυμος είπε...

O 11:56 έχει για σημαία του όλο τον πλανήτη.
Είναι εκπρόσωπος της γης στην Διαγαλαξιακή ομοσπονδία.
Συνταξιδεύουν στο "Εντερπράιζ" με τους:Ζαν Λουκ Πικάρ δεύτερος ξάδελφος του Καμίνη, τον Κλίνγκον Γουόρφ Συριζαστάν, τον κατά το ήμισυ Βηταζοειδής Κωνσταντίνου του ΑΝΤΕΡΟΡΣΥΑ. Το πλήρωμα συμπληρώνουν το ανδροειδές Ντέιτα ΑΝΤΙΦΑ-ΕΙ ΣΚΑΤΑ και η τσογλανοειδής συμμορία των ρουφιανο-μπαχαλάκηδων.

Ανώνυμος είπε...

5:00 μμ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΩΝ-ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ..ΚΑΙ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΩΣ 5 ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ..ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ..ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ Η ΦΟΥΝΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

11:56 ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!