Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2011

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η αιγυπτιακή κρατική ασφάλεια διέλυσε μία συγκέντρωση περίπου 300 ανθρώπων στο κέντρο του Καϊρου, οι οποίοι κρατώντας αναμένα κεριά θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Κόπτες, μετά το μακελειό που έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Αλεξάνδρεια.
Οι αρχές απαγόρευσαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν την εκδήλωση και κατάσχεσαν ορισμένες κάμερες, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.
Επίσης στους φωτογράφους επιτράπηκε να φωτογραφίσουν τους συγκεντρωθέντες μόνο για λίγα λεπτά.
Δέκα λεπτά αργότερα οι άνδρες της κρατικής ασφάλειας υποχρέωσαν τους συγκεντρωθέντες να φύγουν από την περιοχή.
"Ήλθαμε για μια σιωπηλή δέηση, αλλά φαίνεται πως η αστυνομία φοβάται τα κεριά", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας από τους συγκεντρωθέντες.
Η πολύνεκρη επίθεση έξω από την εκκλησία των Κοπτών, στην Αλεξάνδρεια, είχε ως συνέπεια να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια σε διάφορες πόλεις.
Το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Καϊρου φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τον πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ και τον υπουργό Εσωτερικών, Χαμπίμπ αλ-'Αντλι, ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τη μειονότητα των Χριστιανών.
ΧΚΑ
  
ΠΡΕΖΑ TV
3-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: