Τρίτη, Ιανουαρίου 11, 2011

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΑ…

Αντιπαράθεση για τα στοιχεία του ΕΟΤ που δημοσιοποίησε την Κυριακή το υπουργείο Πολιτισμού, υπήρξε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού τουρισμού, Γ. Νικητιάδη και της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός τόνισε πως προωθούνται σχέδια νόμου για μορφές εναλλακτικού τουρισμού με στόχο την δημιουργία τουριστικής σεζόν 52 εβδομάδων.

Η αρμόδια τομεάρχης της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε για τον ΕΟΤ: «Άλλο διαφάνεια, άλλο περιστολή δαπανών και άλλο πολιτική σκοπιμότητα, με τη διακύβευση και τη σπίλωση του Οργανισμού. Κυριολεκτικά ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για να απαξιώσετε τον Οργανισμό και να καλύψετε τη δική σας ανυπαρξία".

Ο Γ. Νικητιάδης, ενώ αρχικά δεν είχε αναφερθεί στο θέμα, απάντησε «Μιλάει η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για οργιώδη τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού από τον ΕΟΤ κατά την περίοδο διακυβέρνησής της;» για να προσθέσει «μιλάτε για λάσπη, όταν είναι στοιχεία του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών, για τα οποία θα αποφανθεί η εισαγγελέας, αν υπάρχει εγκληματική πράξη;».

Από τη μεριά του ΚΚΕ, Ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «δεινή θέση των εργαζομένων στον Τουρισμό» ενώ την ανάγκη άμεσης εξυγίανσης του ΕΟΤ έθεσε ο Βαΐτσης Αποστολάτος από τον ΛΑΟΣ.

Έρχονται νομοσχέδια εναλλακτικού τουρισμού

Σχετικά με την προβολή της χώρας, ανέφερε επικεντρώνεται στην γρηγορότερη έκδοση βίζας από τις χώρες εκτός Σένγκεν, κυρίως τη Ρωσία αλλά και σε συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί βάρος και στην ανάπτυξη των υποδομών της κρουαζιέρας ενώ προανήγγειλε την έλευση στη Βουλή, σχεδίων νόμου για τον αγροτικό και ιαματικό τουρισμό, καθώς για τον ορειβατικό, τον καταδυτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: