Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Μπλόκο στα ταμεία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της γραμματείας Υγείας του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εισιτήριο των 5 ευρώ που έχει επιβληθεί στα δημόσια νοσοκομεία. Κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι συνδύασαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμβολική κατάληψη των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, ήταν να καταργηθεί το χαράτσι που επιβάλλεται σε κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα κέντρα υγείας.
“Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από νοσοκομεία-σουπερμάρκετ για να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας, τις οποίες έχουν πληρώσει μέσω φορολογίας και μέσω των ασφαλιστών τους εισφορών. Με την πρωτοβουλία μας αυτή διεκδικούμε ένα δημόσιο, ενιαίο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας”, δήλωσε το μέλος της γραμματείας Υγείας του ΠΑΜΕ Ηλίας Κονδύλης.
Στο πλευρό του ΠΑΜΕ ήταν και συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εισιτήριο των 5 ευρώ. “Καλούμε συνταξιούχους και εργαζόμενους να αντιταχθούν στο χαράτσι των 5 ευρώ που μας έβαλε η κυβέρνηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαλονικιός. 

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2011

1 σχόλιο:

Πολιτικά Ανορθόδοξος είπε...

Εσείς πάλι τί γκρινιάζετε; Οι μετανάστες μπαίνουν τσάμπα! Μόνο Φασίστες-Ελληναράδες πληρώνουν..