Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

«ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ» Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το παραεμπόριο, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και η αναβάθμιση-ανάπλαση περιοχών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της ατζέντας της διυπουργικής επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας που συνεδρίασε για πρώτη φορά.

Η Επιτροπή θα πρέπει μέχρι το Μάρτιο να προτείνει δέσμη μέτρων, ενώ θα συνεδριάζει τακτικά και με τη συμμετοχή, ενδεχομένως, άλλων εκπροσώπων φορέων.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ανέφερε ότι το θέμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είναι πολύ σοβαρό και τόνισε ότι «η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά, γιατί το αφήσαμε για πολλά χρόνια».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Ραγκούσης με το νέο δήμαρχο Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης παρέδωσε τις προτάσεις του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα ο κ. Ραγκούσης έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τους επτά νέους γενικούς γραμματείς της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Της διυπουργικής προήδευσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, καθώς και των υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας, Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης και Υποδομών Σπύρος Βούγιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: